Rămâi conectat

Politică Administrație

„Alba Iulia Smart City 2018”: Aplicaţie mobilă pentru promovarea obiectivelor turistice din municipiu, prin trasee interactive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou protocol de colaborare, în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018”, ce va fi încheiat de administrația locală cu firma Questo Global SRL din județul Sibiu, vizează dezvoltarea turismului în Alba Iulia din punct de vedere digital. Firma va furniza gratuit o aplicație mobilă pentru promovarea obiectivelor turistice din municipiu, prin trasee interactive – se arată într-un proiect de hotărâre ce va fi supus spre aprobare consiliului local, în ședința din 30 ianuarie.

Soluţia propusă presupune integrarea digitală în aplicaţia Questo a patrimoniului turistic şi cultural al Alba Iuliei şi promovarea obiectivelor de interes prin trasee interactive realizate în cadrul aplicaţiei. Implementarea se va face prin intermediul unei licenţe de exploatare care permite crearea unei secţiuni „Alba Iulia” în platforma Questo. Prin această platformă factorii implicaţi în promovarea turismului şi a patrimoniului cultural (ghizi, muzeografi, profesori, cercetători, localnici, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale) pot construi trasee tematice interactive.

Metodologia pentru construirea acestor trasee cât şi ghidul vor fi puse la dispoziţie de către QUESTO GLOBAL SRL.

”Din acest punct de vedere, aplicaţia Questo aparţine zonei de soluţii inteligente din domeniul turism. Considerăm că o astfel de aplicaţie, care funcţionează deja pe oraşele: Bucureşti, Budapesta, Sibiu, Rotterdam, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Sighişoara, Craiova, Bacău, Cisnădioara şi pe conceptul „Cetăţile Dacice” aduce un plus de vizibilitate turistică pentru Alba Iulia în online.

Totodată, Questo invită la implicare şi oferă un spaţiu digital propice pentru interacţiunea cetăţenilor cu propriul oraş, dar mai ales al turiştilor cu Alba Iulia. Tururile de tip „quest” (căutare de indicii care duc la alte indicii) care vor fi create pentru Alba Iulia vor anima utilizarea mediului digital cu scopul de a se (re)descoperi locurile ştiute şi mai puţin cunoscute din oraşul nostru. Realizarea turului de explorare urbană îi va ajuta pe turiştii care ajung în oraş să descopere povestea obiectivelor de interes din Alba Iulia, pe care le vor vizita într-un mod interactiv, direct de pe smartphone, deplasându-se prin oraş în funcţie de indiciile turului.

Traseul turului va urma şi zone mai puţin populare din oraş, astfel încât să promoveze şi locurile mai puţin vizitate, dar care au poveşti care merită spuse”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește documentul administrativ.

Implementarea platformei nu prezintă probleme tehnice, accesul utilizatorilor făcându-se prin intermediul aplicaţiei de mobil Questo.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea