Rămâi conectat

Actualitate

Alba Iulia la concurenţă cu Vasluiul în topul oraşelor unde oamenii nu vor să se mute. Smart city-ul nu este deloc atractiv pentru români

Publicat

în

Majoritatea romanilor care se gândesc să se mute spun că ar prefera să rămână în ţară decât să emigreze, o schimbare de paradigma spre deosebire de anii precedenţi, arată un raport realizat de Banca Mondială. În top 10 oraşe în care românii nu ar vrea sa se mute, faţa municipiului Alba Iulia este luată doar de Vaslui.

Se pare că smart city-ul nostru nu este deloc atractiv pentru românii interesaţi să se mute. Raportul arată că românii care aleg să îşi schimbe domiciliul fac acest lucru din motive personale (căsătorie), pentru a-şi schimba locul de muncă, sau pentru a-şi desfăşura studiile.

Dintre cei care vor să rămână în ţară, cei mai mulţi îşi doresc să se mute în Bucureşti – pentru un loc de munca mai bun, sau în Cluj-Napoca, pentru condiţiile de viaţă superioare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aproximativ 18% (reprezentativi pentru 3,6 milioane de persoane) dintre participanţii la un sondaj al Băncii Mondiale au declarat că îşi doresc să se mute din actuala localitate în următorii cinci ani. Dintre aceştia, 66,5% au spus că ar prefera să rămână în România, iar restul au indicat că s-ar muta mai degrabă în afara ţării. Din perspectiva teritorială, majoritatea celor din vestul ţării vor să plece în străinătate, în vreme ce românii mai apropiaţi de Bucureşti preferă să rămână în ţară.

În top 10 oraşe în care românii ar vrea să se mute au mai intrat şi Braşov, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Oradea, Suceava şi Târgu-Mureş. De cealaltă parte, Tulcea este reşedinţa de judeţ unde cele mai puţine persoane ar vrea să se mute (0,2%), după care urmează Călăraşi (0,2%) şi Drobeta Turnu-Severin (0,3%).

“Atunci când sunt întrebaţi de ce vor să se mute într-un anumit oraş, majoritatea covârşitoare a participanţilor a răspuns ‘calitatea vieţii’. Acest fapt arată nevoia investiţiilor în infrastructura urbană şi nevoia existenţei unui efort concertat pentru a face oraşele mai atractive pentru oameni. Al doilea motiv ales este reprezentat de locurile de muncă. Aşa cum se întâmplă în multe ţări, accesul la job-uri reprezintă un magnet pentru migranţi”, se arată în raportul Băncii Mondiale.

Sursa: wall-street.ro

Salvează


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Daimler, grupul care deține fabricile de la Sebeș și Cugir, a cerut ajutor de stat de 185 milioane de lei pentru o noua investiție în România

Publicat

în

Daimler, grupul care deține fabricile de la Sebeș și Cugir, a cerut ajutor de stat de 185 de milioane de lei pentru o noua investiție în România

Grupul german Daimler, care deţine compania Star Assembly din Sebeş, al treilea mare exportator din România, cere un ajutor de stat de 185 mil. lei pentru o investiţie totală de 675 mil. lei, anunţă Ministerul Finanţelor într-un document publicat pe site.

Ministerul nu precizează în ce constă investiţia nemţilor şi nici locurile de muncă ce vor fi create prin acest proiect, dar arată că solicitarea grupului german intră în categoria „cereri ce se încadrează în bugetul sesiunii şi intră în analiză”.

Sunt doar patru proiecte dintr-un total de 193 depuse care intră în analiză, potrivit datelor de pe site. Alături de Daimler intră în analiză şi investiţiile companiilor Paper Invest SA, Knauf Insulation şi Interpork plus, fiecare dintre ele de cel puţin 100 mil. euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari firme din România, după o investiţie de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeş din judeţul Alba.

Rapid, producţia de cutii de viteze a grupului în România s-a dus la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Sursa: zf.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Publicat

în

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Aplicația de mesagerie WhatsApp lansează pentru utilizatorii din toată lumea, noi funcții de confidențialitate, ca urmare a cererilor venite de la useri. Aceștia vor putea să aleagă cine din agenda lor îi poate vedea online și cine nu, iar dacă părăsesc un grup, ei pot alege ca cei din grup să nu fie notificați, conform The Guardian.

Funcțiile vor fi implementate în această lună, într-o campanie globală care va începe din Marea Britanie.

În prezent, dacă părăsești un grup WhatsApp sau ești eliminat din acesta, fiecare membru este notificat, ceea ce poate fi stânjenitor pentru cei care vor să iasă neobservați. Odată introdusă noua funcție, utilizatorii vor putea pleca fără a anunța toți membrii grupului, ci doar administratorii.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, utilizatorii vor avea opțiunea de a permite doar anumitor contacte sau nimănui să vadă când sunt activi pe platformă, aducând opțiunile de stare online în concordanță cu setările „ultima dată când au fost văzuți”.

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Publicat

în

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Un șofer de tir roman a postat live pe Facebook imagini incredibile din care se vede cum din pompa unei benzinării de lângă Găești în loc de motorină iese aer.

Bărbatul a făcut o transmisie live pe Facebook dintr-o benzinărie din Găeşti, acolo unde, potrivit imaginilor, pe ţeavă iese doar aer în loc de combustibil.

Chiar şi-aşa, preţul creştea în timp real.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şoferul a făcut haz de necaz, mai ales dacă ne gândim la ce preţ au ajuns benzina şi motorina.

„Hai să vă arăt cum se alimentează la pompe… funebre.

Ia uite la cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă, mânca-v-aş sufletul.

Vii la pompă să alimentezi şi uite.

Ia să vedem, înregistrează? Ia uitaţi… Ia ziceţi, băi fraţilor, veniţi şi alimentaţi.

E bun, nu? Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri… de aer. După ce că e 9 lei motorina, am primit aer”, a spus bărbatul.

După minute în şir în care din pompă a ieşit doar aer, aparatul a înregistrat o cantitate de 403 litri, potrivit bărbatului.

Imaginile au ajuns şi la poliţiştii din Dâmboviţa care vor verifica cele întâmplate.

Sursa: adevarul.ro

Video: Facebook – Petre Paraschiv


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare