Rămâi conectat

Politică Administrație

ALBA IULIA: Guvernul a tăiat banii pentru construcția de locuințe sociale – reducere de buget de 2,6 milioane de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primăria Alba Iulia este obligată să facă rectificări bugetare ”cu minus”, respectiv să taie din banii alocați la începutul anului pentru unele capitole din Buget. Reprezentanții administrației locale au fost anunțați în urmă cu câteva zile, de către Ministerul Dezvoltării, că nu vor mai primi banii promiși pentru finalizarea locuințelor sociale astfel că de la acest capitol vor fi ”tăiați” 2,6 milioane de lei.

În aceste condiții, cel mai probabil lucrările de construcție a locuințelor sociale de lângă Stadionul ”Cetate” vor fi oprite. Este vorba despre 75 de apartamente destinate în principal chiriașilor evacuați din casele naționalizate dar și altor cetățeni cu probleme sociale. Din cele trei scări de bloc doar una a fost finalizată în totalitate, la alta se execută finisajele interioare (care peste iarnă se vor degrada în cazul în care lucrările se opresc) iar a treia este în construcție.

La această oră suntem cu datorii de peste 2,1 milioane, pe care nu știu cine le va plăti iar constructorul riscă să intre în faliment. Banii au fost alocați la începutul anului iar acum sunt «dezalocați». Aceeași situație este și cu Bazinul Olimpic, care este al Guvernului și o să informăm populația cu tot ce a fost acolo. Eu m-am săturat să mă caute constructorii, mi-e rușine, niciodată nu am fost în această situație. Ultima plată la construcția locuințelor sociale a fost făcută în mai, în iunie s-a făcut rectificarea Guvernului și am rămas «cu ochii-n soare». Nu mă interesează unde s-au dus banii dar mă interesează că 50 de familii din Alba Iulia nu vor putea beneficia de locuințe sociale. Iar eu trebuie să mă întâlnesc cu constructorul și să-i spun: «Ai lucrat de 2,1 milioane, să-ți dea Dumnezeu sănătate, dar noi nu avem de unde să te plătim!»”, a spus primarul Mircea Hava.

Construcția locuințelor sociale face parte dintr-un program guvernamental cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării. Potrivit procedurii constructorul emite către primărie factura pentru lucrările efectuate, aceasta este trimisă în copie către minister care ia act de valoarea lucrării efectuate și apoi virează banii primăriei care plătește constructorului sumele respective. În acest caz constructorul a efectuat lucrări pentru care nu a fost plătit de mai bine de 5 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea