Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

„Alba Iulia, Cealaltă Capitală” – Concurs de istorie pentru liceeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă competiţie neconvenţională a fost iniţiată de Primăria Alba Iulia. Este vorba de un concurs de cultură generală prin care liceeni albaiulieni sunt provocaţi să îşi arate cunoştinţele despre istoria oraşului şi a Cetăţii Alba Carolina. În cadrul evenimentelor din săptămâna 2 – 6 aprilie, reunite sub genericul „Şcoala altfel”, Primăria Alba Iulia împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia organizează concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”.
Principalul scop al concursului este de a creşte interesul elevilor pentru istoria oraşului, promovarea bogatului patrimoniu cultural-istoric local, în condiţiile în care cunoştinţele albaiulienilor despre istoria oraşului lor sunt destul de precare, fapt confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Muzeului Unirii, Liviu Zgârciu. Istoricul a spus că îşi doreşte ca în final câştigătorii să ajungă să-i concureze pe ghizii muzeului. S-au înscris 7 echipaje formate din câte 4 liceeni, care au fost repartizate în două grupe, elevii pregătindu-se pe baza bibliografiei recomandate de către specialiştii din cadrul Muzeului Unirii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Luni, 2 aprilie, la Sala Unirii va avea loc semifinala concursului, iar joi, 5 aprilie, finaliştii se vor confrunta în etapa decisivă a competiţiei la sala Ball Room din Alba Mall. Conceptul finalei în care se vor întâlni patru echipe este o probă contra cronometru, accentul punându-se pe verificarea cunoştintelor într-un interval foarte scurt de timp, răspunzând unor întrebări selectate de muzeografii Liviu Zgârciu şi Tudor Roşu. Laureaţii vor primi diplome şi vor fi recompensaţi cu premii substanţiale în bani.
La lansarea acestui nou concurs, la sediul IŞJ Alba, au participat viceprimarul Voicu Paul şi purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, inspectorul şcolar general al IŞJ Alba, prof. Cornel Sandu, conf. univ. dr. Lucian Marina (UAB), numeroase cadre didactice.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea