Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Alba în Liga 1: Nicuşor Stanciu – a luat titlul cu Steaua *Cornel Ţălnar s-a salvat cu FC Braşov, dar şi multe decepţii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cornel TalnarÎntr-un sezon intern fotbalistic marcat de arestările din „Dosarul transferurilor” şi schimbările din vârful FRF şi LPF, Alba a avut pe prima scenă 10 foşti echipieri ai Unirii Alba Iulia (6 dintre ei crescuţi de „alb-negri”). Raportat la ediţia anterioară a Ligii 1, la finele căreia 4 ex-unirişti au intrat în Europa, Nicuşor Stanciu (Champions League) Gicu Grozav, Călin Cristea şi Alexandru Giurgiu (în Europa League), acum avem un singur motiv major de satisfacţie: Nicuşor Stanciu a devenit campion cu Steaua (şi în această seară poate realiza eventul în finala cupei)! Punem o „bilă albă” şi în dreptul antrenorului albaiulian Cornel Ţălnar (în toamnă a activat în Oman), ce s-a salvat dramatic în retur cu FC Braşov (locul 14), însă bifăm şi două retrogradări, ACS Poli Timişoara (locul 16, în efectiv aiudeanul Szabolcs Szekely, Fabian Himcinschi şi Aurel Şunda antrenor o perioadă) şi Corona Braşov (Răzvan Dâlbea şi Ovidiu Ceclan – a pregătit portarii).

*Nicuşor Stanciu – „the best”

La prima stagiune în „roşu-albastru”, Nicuşor Stanciu a impresionat, a câştigat Supercupa şi campionatul, a debutat în Champions League, dar în primul rând s-a impus între titularii lui „Reghe”: 29 de prezenţe (1520 de minute), 5 goluri şi 6 pase decisive, deloc puţin lucru pentru un puşti ce a împlinit 21 de ani. Gicu Grozav a fost golgheterul Petrolului în Europa League (6 goluri în 5 întâlniri), a înscris o singură dată în Liga 1 (385 de minute) şi apoi în septembrie a plecat la Terek Groznîi, fără a traversa o perioadă fericită în Rusia. Comparativ cu sezonul 2013/2014 au părăsit circuitul primei scene Dinu Moldovan (Spania, Ponferradina) şi blăjanul Daniel Tătar (la FC Clinceni în intersezon).

* S. Szekely – golgheter trist

Aiudeanul Szabolcs Szekely are motive personale de satisfacţie: a înscris 11 din cele 26 de goluri ale bănăţenilor (două în primăvară), locul 4 în ierarhia golgheterilor interni, a strâns 2612 minute în 32 de întâlniri, primul în topul conjudeţenilor, dar a… picat la examenul retrogradării. La fel a păţit şi concitadinul său Răzvan Dâlbea, constant în tricoul „lanternei roşii”: 27 de jocuri (2411 minute), o singură reuşită! Originar din Pianu, apărătorul Ionuţ Neag a contabilizat 10 prezenţe (813 de minute), pentru „şepcile roşii” (locul 11).

*Deziluzii pentru C. Cristea, Fl. Ilie, Mincă, F. Himcinschi şi Al. Giurgiu!

Un campionat decepţionant au trăit 5 jucători din Cetatea Marii Uniri: portarul Mihai Mincă – o confruntare integrală la CFR Cluj (locul 5), deloc în primăvară; Călin Cristea – în cădere cu Pandurii Tg. Jiu (locul 7), doar 184 de minute în 7 întâlniri (un unic meci în 2014, şi-a încheiat contractul) şi fundaşul Florin Ilie – 5 prezenţe (435 de minute), la Corona în tur şi Gaz Metan (un joc şi locul 13), în retur. Ultimii în ierarhia dezamăgirilor sunt Fabian Himcinschi – 16 minute (două partide) la ACS Poli şi Alexandru Giurgiu – 10 minute (la Astra) într-un campionat întreg (în retur, la Dinamo), cei doi bifând minute „precum boxerii”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea