Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ALBA: Cod galben de ger până vineri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până pentru data de 3 februarie 2 a fost emisă de către Administaţia Naţională de Meteorologie o atenţionate meteorologică de cod galben.  Astfel, “vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 şi – 15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.”

Prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, a convocat sâmbătă dimineaţă, instituţiile judeţene cu responsabilităţi în acest sens (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Alba, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Unitatea de Primiri Urgenţe), într-o şedinţă extraordinară la Instituţia Prefectului, unde s-au stabilit măsurile imediate ce se vor lua pentru sprijinirea populaţiei. Pe scurt: au fost înaintate către toate primăriile din judeţ o adresă care conţine textul atenţionării meteorologice şi  a măsurilor necesare la nivel local; s-a stabilit formarea unor patrule comune cu forţe ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, care să depisteze la nivelul unităţilor administrativ teritoriale eventualele situaţii de persoane fără adăpost persoanelor izolate, vârstnice sau bolnave care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute; s-a dispus transportarea cu mijloacele din dotarea structurilor M.A.I., Serviciului de Ambulanţă a persoanelor cu nevoi la un adăpost temporar, pe toată perioada geroasă.

Pentru depistarea la timp şi luarea măsurilor imediate de ajutor a persoanelor fără adăpost, persoanelor izolate, vârstnice sau bolnave care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba face apel la toţi aceia care au cunoştinţă de astfel de cazuri să anunţe imediat prin numărul unic de apel 112, serviciile profesioniste de urgenţă. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică, în mai multe localități, în intervalul 6-12 mai 2024. Intreruperile programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1 09/05/2024 MIRASLAU, Sat principala PARTIAL 09.00-16.00 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea