Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Al șaselea elicopter Black Hawk a ajuns in Romania: Va fi folosit in cadrul operațiunilor de gestionare a situațiilor de urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Al șaselea elicopter Black Hawk a ajuns in Romania: Va fi folosit in cadrul operațiunilor de gestionare a situațiilor de urgență

Elicopterul Sikorsky S-70M Black Hawk, al șaselea din seria destinată intervențiilor în situații de urgență, a sosit în România și a efectuat aterizarea la București, în incinta Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în data de 12 decembrie.

Aceasta reprezintă un câstig semnificativ la flota existentă, devenind parte a unei serii de elicoptere Black Hawk recent achiziționate de țară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inspectoratul General de Aviație a informat că aeronava este echipată cu tehnologie de ultimă generație și va fi folosită în cadrul operațiunilor de gestionare a situațiilor de urgență atât pe apă, cât și pe uscat.

Funcționalitățile sale includ intervenția în misiuni medicale de urgență, transferul interclinic spitalicesc pentru până la 4 pacienți critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor, inclusiv utilizarea troliului, precum și stingerea incendiilor. Aeronava va răspunde, de asemenea, la alte intervenții de urgență sau umanitare conform standardelor ridicate ale Inspectoratului General de Aviație.

Următorul elicopter Black Hawk, al șaptelea din serie, destinat sprijinului aerian pentru întărirea capacității Poliției Române în monitorizarea și gestionarea traficului rutier, urmează să sosească în zilele următoare. Aceste achiziții fac parte din proiectele europene VIZIUNE 2020 și HeliPol, beneficiind de finanțare prin fonduri externe nerambursabile.

Citește și: România primește al cincilea elicopter Black Hawk pentru situații de urgență

Primele elicoptere au început să ajungă în România în luna noiembrie, consolidând astfel capacitățile țării în domeniul intervențiilor de urgență și asigurând un suport semnificativ în situații critice.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea