Rămâi conectat

Actualitate

România primește al cincilea elicopter Black Hawk pentru situații de urgență

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

România primește al cincilea elicopter Black Hawk pentru situații de urgență

Miercuri seară, al cincilea elicopter Sikorsky S-70M Black Hawk, dedicat intervențiilor în situații de urgență, a ajuns la baza Inspectoratului General pentru Aviație (IGAv) al Ministerului de Interne.

Potrivit reprezentanților IGAv, încă două astfel de elicoptere vor fi livrate în țară, unul destinat salvării și celălalt pentru monitorizarea traficului rutier, conform News.ro.

Evenimentul oficial dedicat intrării în dotare a primelor patru aeronave a avut loc pe 24 noiembrie, la sediul IGAv.

„Grație eforturilor specialiștilor DSU, IGSU și IGAv, componenta aviatică a MAI a fost întărită cu echipamente performante, de ultimă generație, care vor veni în sprijinul cetățenilor pentru acordarea de servicii medicale, salvări din diferite medii, stingere a incendiilor și alte situații de urgență, la cele mai înalte standarde”, a subliniat IGAv.

Sursele menționează că finanțarea noilor elicoptere a fost asigurată prin fonduri externe nerambursabile, iar în perioada următoare vor ajunge în România ultimele două aeronave Black Hawk, unul pentru operațiuni de salvare și celălalt pentru consolidarea capacității Poliției Române de monitorizare și gestionare a traficului rutier.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, mai exact pentru intervalul 26 februarie – 10 martie. Vremea va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea