Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Ajutorul de deces. Care sunt noile condiții de acordare

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutorul de deces. Care sunt noile condiții de acordare?

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat un articol care aduce noi modificări în ceea ce privește condițiile de acordare a ajutorului de deces.

Ajutorul de deces se acordă şi în cazul decesului persoanei care, în ultimele trei luni anterioare decesului, a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii.

Motivarea amendamentului a fost aceea că trebuie un tratament egal cu cel al persoanelor cărora li se acordă pensie de invaliditate care fac dovada că au fost asigurate cel puţin o zi.

S-a mai stabilit, de asemenea,  că ajutorul de deces se acordă şi în cazul decesului persoanei aflate în timpul concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, iar în cazul copilului cu handicap până la 3 ani, respectiv până la 7 ani, sau al unui membru de familie al acestuia, dacă, anterior intrării în concediu, persoana în cauză era asigurată obligatoriu şi raportul de muncă a fost suspendat.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea