Rămâi conectat

Actualitate

AJUTOR pentru fermieri și în 2023: Ce subvenție vor primi aceștia pentru combustibil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AJUTOR pentru fermieri și în 2023: Ce subvenție vor primi aceștia pentru combustibil

Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă şi în anul 2023, iar pentru anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru.

Pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost postat în consultare publică proiectul de Hotărâre pentru completarea HG nr. 1174/2014, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, transmite news.ro.

Prin acest act normativ se vor asigura condiţiile pentru acordarea şi în acest an a ajutorului de stat fermierilor, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

„Am alocat pentru anul 2023 suma de 500 milioane de lei de la bugetul de stat, în aşa fel încât sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură să fie acordat şi în acest an, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pentru anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru şi reprezintă diferenţa dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină şi rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea