AJOFM Alba: Amendă între 3.000 și 5.000 de lei pentru angajatorii care nu comunică toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba reaminteşte tuturor angajatorilor, indiferent de forma de capital privat, de stat sau mixt, că au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, în a căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Prin locuri de muncă vacante se înţelege atât locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou create.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante, precum şi comunicarea de către angajatori a ocupării locurilor de muncă declarate vacante care au fost comunicate se pot face atât suport de hârtie sau în format electronic, pe suport magnetic ori e-mail, conform formularelor prevăzute în anexa nr. 1A, respectiv în anexa nr. 1B. Acestea se pot găsi pe suport de hârtie la sediul agenţiei şi în format electronic pot fi descărcate de pe site-ul agenţiei www.alba.anofm.ro, completate şi transmise la adresa de mail: ajofm@ab.anofm.ro; ab_lmv@ab.anofm.ro

Necomunicarea locurilor de muncă vacante şi a ocupării acestora constituie contravenţie şi se sancţionează, cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei.

”Menţionăm că pentru a putea beneficia de facilităţile acordate angajatorilor privind încadrarea în muncă a şomerilor prevăzute de Legea nr.76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, aveţi obligaţia de a depune Situaţia privind locurile de muncă vacante şi Comunicarea privind ocuparea locurilor de muncă declarate vacante.
Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, la telefon 0258/811470 sau e-mail: ajofm@ab.anofm.ro”, transmite reprezentantul AJOFM Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419