Rămâi conectat

Ştirea zilei

AJOFM Alba: 3,37 – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Alba în luna iulie 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sfârşitul lunii iulie 2020, rata şomajului înregistrat la nivel judeţean a fost de 3,37%, cu 0,55 pp mai mare decât cea din luna iulie a anului 2019. Numărul total de şomeri la finele lunii iulie, de 5672 persoane, a crecut cu 240 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 2834 au fost şomeri indemnizaţi şi 2838 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 206 de persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut 34 persoane faţă de luna precedentă.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii iulie se prezintă astfel: 2318 şomeri provin din mediul urban şi 3354 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 – 49 de ani (27%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30-39 de ani (19%), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (6%).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii iulie 2020 se prezintă sugestiv astfel:

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba (62%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 31% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 7%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea