Rămâi conectat

Sport

Aiudeanul Bogdan Andone a revenit la Poli Timișoara

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bogdan Andone, revenire la Poli Timișoara

Politehnica Timișoara s-a înțeles cu antrenorul Bogdan Andone (47 de ani), lucru confirmat de rectorului Universității Politehnica din Timișoara, Florin Drăgan.

Anunțul oficial legat de revenirea antrenorului originar din Aiud la echipa bănățeană a întârziat și a fost făcut de către club doar zilele trecute. “De bani ne-am înțeles cu domnul Bogdan Andone, dar mai avem niște detalii pe care să le stabilim în perioada următoare. E o revenire”, a declarat Florin Drăgan. Bogdan Andone a mai condus Poli Timișoara în perioada iunie 2017 – martie 2018, demisonând și plecând în lacrimi după o întâlnire cu suporteriii.

Ca jucător Andone a evoluat la Corvinul Hunedoara, Sportul Studenţesc, FC Braşov, Rapid Bucureşti, Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaca şi Ermis Aradippou. Ca antrenor, le-a pregătit pe FC Voluntari, Olimpia Satu Mare, ASU Politehnica Timişoara, Metaloglobus Bucureşti, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), FCSB, Astra și din nou FC Voluntari. “Suntem bucuroşi să anunţăm că clubul nostru a ajuns la un acord cu Bogdan Andone. Antrenorul ardelean a semnat un contract pe doi ani de zile cu Politehnica Timişoara, cu drept de prelungire pentru încă un sezon. Pentru antrenorul în vârstă de 47 de ani e a doua perioadă la conducerea băncii tehnice a echipei noastre. Primul său mandat în alb-violet s-a desfăşurat în ediţia 2017-18 a Ligii 2, între 14 iunie 2017 şi 14 martie 2018. Perioadă în care «Băieţii în ghete» au câştigat jumătate din meciurile oficiale disputate”, anunță echipa timișoreană.

Ulterior, Andone avea să conducă alte două echipe din eșalonul secund, pe Metaloglobus și Viitorul Pandurii, iar apoi să facă pasul în Liga 1, la FCSB (în 2019, mai întâi secund și apoi principal, în intervalul iunie-august), Astra Giurgiu și FC Voluntari. Din mai 2021 este liber de contract.

Poli Timișoara, echipă retrogradată sportiv în Liga a 3-a după barajul de menținere în Liga a 2-a pierdut cu FC Brașov, nu este sigură de viitorul său. Adică de continuarea în Liga a 2-a. Bănățenii au, totuși, șanse mari să rămână în acest eșalon, fiindcă sunt mai multe echipe aflate în mare suferință care ar putea să nu-și mai continue activitatea, cazul retrogradatelor din Liga 1 Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, iar Poli Timișoara va fi prima invitată de FRF pentru a ocupa un post vacant în noul sezon. Adică, Poli în acest moment e practic retrogradată în Liga a 3-a și din acest motiv lucrurile trenează în privința lotului. Reunirea echipei timișorene pentru începerea pregătirii noului sezon este joi 23 iunie. În acest an, într-un parteneriat cu primăria municipiului Aiud, Bogdan Andone intenționează să deschidă o Școală de Fotbal în localitatea natală.

foto: radiotimisoara.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea