Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Aglomeraţie la centrele de înscriere pentru concursul de suplinire

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 1 august, la Alba Iulia, cele două centre de înscriere pentru concursul de suplinire din 4 august, care funcţionează la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” (Centrul nr. 1) şi şcoala generală a Colegiului Tehnic „Apulum” (Centrul nr. 2), au fost luate cu asalt de către candidaţi încă de la ora 9.00. Este vorba despre candidaţii care la concursul din 13 iulie au obţinut note sub 5.00 şi cei care nu s-au prezentat ori s-au retras în timpul probei scrise. Tot acum se depun dosarele pentru: detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată, completarea normei didactice, detaşare la cerere prin concurs specific, suplinire (candidaţi neînscrişi în 14 – 24 iunie), suplinire în baza rezultatelor la concurs din iulie 2009, iulie 2010, neînscrişi în 14 – 24 iunie.
La Centrul nr. 2, înregistrarea efectivă a candidaţilor a început în jurul orei 10.00, din cauză că nu au existat tipizatele necesare iar membrii comisiei au fost anunţaţi în ultimul moment că vor trebui să organizeze tot ei această activitate. În cele din urmă, operaţiunea a intrat pe făgaşul normal, după ce dascălii aşteptaseră mai bine de o oră să se clarifice situaţia. Candidaţii au fost nevoiţi să completeze o cerere prin care să menţioneze nota de la concursul de titularizare sau dacă nu au participat ori s-au retras şi să-şi revalideze fişele de înscriere depuse în perioada 14 – 24 iunie, odată cu dosarul pentru concursul de titularizare. Cadrele didactice care doresc doar să participe la suplinire pe baza rezultatelor concursului de titularizare din 2009 şi 2010 au fost nevoite doar să verifice dacă au bifat această opţiune, iar dascălii care nu s-au înscris la concursul de titularizare din 13 iulie au trebuit să-şi depună un dosar complet cu actele prevăzute de metodologie. După ce au primit fişele de înscriere, candidaţii au fost trimişi pentru revalidarea computerizată, întorcându-se apoi să depună fişele la dosar. Până la ora 11.15 aici îşi revalidaseră fişele doar 26 de dascăli.
La Centrul nr. 1, au sosit la revalidare inclusiv profesoare cu copii mici sau chiar în cărucior. Printre cei care au dorit să se înscrie la concursul de suplinire au fost şi cadre didactice care obţinuseră note peste 5.00 la titularizare, acestora recomandându-li-se să se prezinte la şedinţele publice din 23 – 25 august, conform graficului pe discipline ce va fi întocmit în timp util. Aici activitatea a fost mult mai intensă, dar bine organizată, astfel că în jurul orei 12.00, nu mai erau decât câteva persoane în centru, peste 50 de cadre didactice revalidându-şi fişele de înscriere până la ora menţionată.
Astăzi, 2 august, este ultima zi de revalidare a fişelor de înscriere, concursul de suplinire urmând să aibă loc în 4 august, la Colegiul Naţional „HCC”, în săli de clasă separate pentru fiecare centru în parte.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea