Aghiasma Mare – apa Sfințită de Bobotează: Are putere, se păstrează proaspătă, curată și plăcută la gust vreme îndelungată

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Aghiasma Mare sau apa Sfintita de la Boboteaza are intr-o masura cu mult mai mare, puterea sfintitoare si tamaduitoare. Ea se pastreaza nestricata vreme indelungata, ramane tot asa de proaspata, de curata si placuta la gust ca si cand ar fi atunci scoasa din izvor.

O parte din ea se pastreaza in biserica, intr-un vas anume, numit si aghiasmatar, si e folosita de preot la o multime de slujbe (ierurgii). Cu aceasta apa sfintita se stropesc persoanele si lucrurile care Sfintirea apei de Boboteaza catedrala din Alba Iulia81trebuie exorcizate, curatite sau sfintite. Se intrebuinteaza, de pilda: la botezul copiilor, la rugaciunea pentru durerea de cap, la randuiala de curatire a fantanii spurcate, la binecuvantarea inceperii semanaturilor, la vasul cel spurcat, la Tarinele (holdele), viile si gradinile bantuite de lacuste si gandaci, la Sfintirea crucii si a troitei, a clopotului, a vaselor si vesmintelor bisericesti s.a.

ELIT

Citește și: Mesaje de Sfantul Ion Botezătorul  • SMS-uri haioase de Sfântul Ioan • Urări şi felicitări de „La mulţi ani” pentru Ioan, Ion, Ioana, Ionuţ şi pentru toţi cei care îşi sărbătoresc onomastica

Aghiasma Mare se foloseste de asemenea la Sfintirea bisericii si a antimiselor, a Sfantului Mir si a altora. Fiecare crestin sau fiecare casa trebuie sa ia din Aghiazma de la Boboteaza si sa o pastreze intr-un vas curat si la loc de cinste. Se gusta dintr-insa pe nemancate si cu multa cuviinta in zilele de ajunare si de post, sau in zilele de sarbatori mari, dupa ce venim de la biserica, mai ales cand nu ne impartasim. Se obisnuieste ca credinciosii sa bea din Aghiasma mare timp de 8 (opt) zile in sir, incepand din ajunul Bobotezei, pana la incheierea praznicului, adica pana la 13 ianuarie. Dupa aceea, ea se poate lua numai dupa Spovedanie. Îndeosebi cei opriti de la impartasire se pot mangaia luand aghiasma si apoi anafora. Cand ne impartasim, Aghiasma se ia dupa impartasire, fiind mai mica decat Sfanta impartasanie, iar cand luam numai anafora, Aghiasma se ia inainte de aceasta, fiind mai mare ca anafora.

Putem stropi cu Aghiasma cea mare casa, curtea si gradina, vitele si chiar ogoarele si livezile noastre, pentru a le feri de rele. In caz de boala, putem, de asemenea, sa gustam din ea cu credinta. Caci apa aceasta, avand intr-insa darul si puterea dumnezeiasca a Sfantului Duh, a facut adesea multe minuni, insanatosind bolnavi, tamaduind rani, aparand de rele, de necazuri si de primejdii.

Sursa Crestinortodox.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

realist 4 ianuarie 2015 at 15:22

Povesti ptr cei indoctrinati, retardati, daca se face o analiza microbiologica simpla se popate vedea inclusiv de un neinitit , depunerile din recipient, dupa asa o minciuna nu-i de mirare ca in acest judet deja exista hepatita tip ,,C , boli stomacale etc, Chiar D S P nu are nimic de spus?

raspopitul 4 ianuarie 2015 at 19:57

Vine Apocalipsa, da, Apocalipsa, si inceputul va fii cu Raiul! Dumnezeu ii foc si para, ca BOR, prin „muschii” Patriarhului Teoctistcare a spart conducta cu sfiintii, a umplut Raiul cu „sfinti poponari”, „introdusi” pe „usa din dos al Raiului”! Ca BOR, are „sfinti pagani si musulmani”, nu ii mare crima, intrucat cred si ei in Dumnezeu, dar fac parte din alte partide, ca accepta sfiintii curvari de tipul lui „Stefan cel Mare si Sfant”, iar nu ii problema, ca „curvia” a fost introdusa ca pacat, doar de Pavel, dar nu suporta si nu a suportat niciodata sfiintii „poponari”! Teoctist ca a fugit la 11 ani la Manastire, a fugit de dragul „Horii Calugaresti”, ca il „manca in fund din „frageda pruncie”, iar cand a ajuns „Mare Tzap Puturos”, nu si-a uitat „partenerii de distractie calugareasca”, i-a canonizat, si i-a facut „Sfintii poponari”! Asa ca dupa Modelul Sodomei si Gomorei, Dumnezeu, va salubriza de data asta Raiul, cu foc si pucioasa! Veste proasta pentru ortodoxi, care au dat bani la popi, in speranta ca il mituiesc pe Dumnezeu!

poppi zero lei din buget 5 ianuarie 2015 at 14:47

Prostie. In biblie nu se face referire la asa ceva. O gaselnita a popilor sa faca bani

pilu 5 ianuarie 2015 at 20:14

Daca unii castiga cu alba-neagra, popii de ce na-r castiga cu apa chioara ? Totusi lumea a inceput sa se trezeasca, si-n vreo 50 de ani astia cam dispar, raman istorie.

iulia 8 ianuarie 2015 at 10:08

Daca apa aia e lalaita de niste popi inseamna ca e sfanta? Mai oameni buni chiar credeti asa ceva?Da , popii aia sunt sfanti ca sa sfinteasca la randul lor apai? Ma lesi>>>>!! MARE e gradina ta Doamne si muuuuuulti prosti sunt in ea! De ce nu vine vreunul sa zica ca a baut apa sfanta si s-a vindecat de vreo boala????

Sile de la scularie 4 ianuarie 2016 at 20:26

Ehei, la noi (in Ardeal) este cum este, dar sa vedeti salbataciunile cum se bat pe plasticate la Constanta, Bucuresti, Suceava, Galati Iasi etc., ca lesina pe acolo si ii ia cu ambulanta. Nu degeaba vine CNN-ul sa-i filmeze, ca de`astea doar in Balcani vezi. Ca in Evul Mediu…

Lucu 5 ianuarie 2016 at 8:52

La Zlatna, un anumit popa(fiindca nu poate fi numit preot) vinde apa sfintita cu 5 lei. Cred ca cei de la Apa CTTA mor de invidie:
ei vand cu 8-9 lei mc iar popa vinde cu 5 lei aproape 50 ml.

PASTORUL CEL LACOM 6 ianuarie 2017 at 20:39

Pokaitii pot sa foloseasca apa cu antigel iar infractorul penal gainar fugit de justitia romana sa-l mantuiasca sfintii pedofili si Conchita Wurst, Elton John, Fredy MerCURy etc.

@unirea: chiar asa de mare e foamea de rating sau sunt alte interese? Chiar nu va puteti abtine ?

a 6 ianuarie 2017 at 23:08

Au vorbit proștii.

codru 7 ianuarie 2017 at 12:04

Sa avem grija ce vorbim. Ca poate unii din oameni care citesc si nu au cunostinte cred aceste pareri. Vai de cei care ii duc pe altii la pacat scrie Biblia, iadul este partea lor. Adresati-va, intrebati pe cei care cunosc, preotii prin care tine Dumnezeu lumea de 2000 de ani, nu credeti orice pareri. Trebuie sa citim, sa ne documentam… Doamne ajuta!

Comentariile sunt oprite