Aerisirea camerelor, printre principalele recomandări sanitare în lupta împotriva COVID-19, introdusă de către experții germani

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Experții germani, arată că aerisirea camerelor este mai eficientă decât decontaminarea suprafețelor, pentru a combate COVID-19. Aceasta era doar o recomandare, până săptămâna trecută, de când face parte oficial din regulile sanitare principale care sunt aplicate în Germania pentru lupta împotriva COVID-19.

Germanii nu se tem de „curent”. Aerisirea regulată a camerelor și sălilor este o practică intrată deja în obiceurile germane. Unii spun chiar că este o obsesie națională.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Obligația aerisirii locuințelor este inclusă chiar și în unele contracte de închiriere a apartamentelor.

Însăși Angela Merkel a explicat că celor trei principale directive oficiale în lupta cu virusul – distanțarea fizică, igiena mâinilor și masca – li se adaugă două noi recomandări: instalarea aplicației de alertare împotriva coronavirusului și aerisirea spațiilor private și publice.

Ce înseamnă această aerisire recomandată de Cancelarie? Ea presupune deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute, pentru a permite aerului să circule.

Asta, pentru că, potrivit unor studii, 90% dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate.

Pentru o eficiență maximă, este recomandabilă o „aerisire încrucișată”, adică pur și simplu deschiderea tuturor ferestrelor unei case sau ale unui apartament pentru a permite formarea unor curenți de aer și astfel o reîmprospătare completă.

Una dintre principalele căi de contaminare cu noul coronavirus este așa-numitul „nor viral”, care plutește și pe care îl poate respira toată lumea. Aerosolii sunt arătați tot mai mult cu degetul ca fiind modalitatea prin care cineva contractează coronavirusul.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419