Adunarea Generală a LPF a decis: Jucătorii străini extracomunitari nu mai pot evolua în Liga I fără prezenţe în naţională!
În Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de fotbal, care s-a desfăşurat astăzi, s-au votat mai multe puncte de pe ordinea de zi, menite să conducă la revitalizarea fotbalului românesc. După ce s-a votat ca din sezonul 2015-2016 să avem un campionat cu 14 echipe şi sitem play-off/ play-out, membri echipelor din Liga I au votat o lege care nu mai permite fotbaliştilor din afara europei să mai evolueze pe prima scenă a fsotbalului românesc dacă nu au prezenţe în naţionala ţării din care provin.
Echipele din Liga I nu vor mai putea transfera fotbalişti sudamericani sau africani din ligi inferioare sau de amatori, nici jucători din afara zonei UE care nu evoluează la echipele naţionale ale ţărilor din care provin. În ceea ce îi priveşte pe fotbaliştii extracomunitari, se va accepta legitimarea unui fotbalist non-UE doar dacă în anul anterior transferului, acesta a bifat cel puţin 3 selecţii la echipa naţională a ţării sale, indiferent de categoria de vârstă. Astfel, lotul fiecărei echipe nu va putea depăşi 25 de jucători, dintre care 4 vor trebui să fie formaţi la nivel naţional şi 4 la nivel local. Cei formaţi la nivel naţional trebuie legitimaţi la cluburile afiliate la FRF cel puţin 3 sezoane sau 36 de luni în intervalul de vîrstă 15-21 de ani, iar cei formaţi la nivel local trebuie să fie legitimaţi de clubul actual în aceleaşi condiţii.
*14 echipe pe prima scenă din sezonul următor
Astăzi s-a decis şi modul în care se va desfăşura play-off-ul, după finalul sezonului regulat. Astfel, după finalul celor 26 de etape, primele 6 clasate vor merge în play-off, iar ultimele 8 în play-out. Punctele vor fi tăiate la jumătate, pentru a anula diferenţele mari între echipe, urmînd astfel modelul campionatului belgian. Pentru a menţine interesul şi la nivelul play-out-ului, echipele vor fi nevoite să strîngă cel puţin 15 puncte pentru a îndeplini baremul. Altfel vor intra depunctate în liga secundă. Pentru că, pe lîngă creşterea numărului de derby-uri, s-ar creşte şi interesul din jurul luptei la titlu sau la retrogradare, iar campionatul n-ar mai fi rupt încă de la finalul turului. În momentul de faţă, Steaua are 9 puncte avans faţă de locul 2 şi are şanse mici să mai fie ajunsă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
Liga 4, etapa a 11-a: La Șugag, duel între tată și fiu în familia Morar! Ionuț Henegar (Limbenii) – gol la 15 ani, Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund!
Liga 4, etapa a 11-a: La Șugag, duel între tată și fiu în familia Morar! Ionuț Henegar (Limbenii) – gol la 15 ani, Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund! *Performanța Ighiu – CS Zlatna 3-1 (0-0). Al cincilea insucces consecutiv pentru zlătneni, dublă Raica la gazde; *Hidro Mecanica Șugag – Limbenii Limba 6-2 (2-1). […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 14 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Sportacum o zi
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999