Rămâi conectat

Ştirea zilei

Adriana Petraşcu, preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia: „Am ajuns să avem 60 de dosare pe complet. Asta nu este judecată”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia s-a confruntat anul trecut cu dublarea numărului de cauze nou intrate pe rolul instanţei, ceea ce a făcut ca încărcătura de dosare pe cap de judecător să crească foarte mult, până la 60 de dosare pentru un singur complet. Din acest motiv termenele au devenit mai lungi iar durata de soluţionare a unui dosar a crescut.

Judecătorul Adriana Petraşcu, preşedinte al C.A. Alba Iulia, s-a arătat indignată că cei arătaţi cu degetul pentru această situaţie sunt doar judecătorii, când de fapt vinovaţii ar trebui căutaţi în altă parte.

„Întotdeauna se vorbeşte despre durata proceselor fără să se caute cauza. De exemplu, la Curtea de Apel încărcătura a crescut anul trecut cu 4.900 de cauze ceea ce este foarte mult. Multă lume nu înţelege de ce primeşte termen aşa târziu. În situaţia în care nouă nu ne majorează schemele de personal şi an de an s-a mărit încărcătura, este imposibil să se facă faţă volumului de activitate. Cauza este nedimensionarea schemelor de personal. La Judecătoria Alba Iulia au lucrat cu schemă completă şi au avut 91% operativitate. Deci este foarte important să se asigure, să se dimensioneze corect schemele de personal. Sunt cauze la Curte în care am dat termen pentru luna septembrie dar în condiţiile în care sunt 60 de cauze pe un complet. Nu ne putem bate joc nici de noi, nici de oameni, asta nu este judecată. Chiar şi aşa la Curte s-a reuşit soluţionarea majorităţii cauzelor în 6 luni. În condiţiile în care nu ai oameni şi vin în fiecare zi dosare şi normal că se dau termene mai lungi. Deci principala cauză a prelungiurii dosarele nu este rezolvată şi nici măcar discutată”, a declarat miercuri judecătorul Adriana Petraşcu, preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia.

Azi are loc la Alba Iulia şedinţa de bilanţ al instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Alba Iulia, eveniment la care participă şi preşedintele CSM, judecătorul Alina Nicolate Ghica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea