Rămâi conectat

Ştirea zilei

Adrian Teban, despre criza gunoaielor: „Suntem primari și suntem aleși să rezolvăm problemele, nu să aruncăm pisica de la unii la alții”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Adrian Teban, despre criza gunoaielor: „Suntem primari și suntem aleși să rezolvăm problemele, nu să aruncăm pisica de la unii la alții”

Adrian Teban, primar al orașului Cugir și președinte al ADI Salubris, a discutat în cadrul unei emiusiuni la Radio Unirea FM referitor la situația deșeurilor din Cugir, dar și despre cum ar putea fi ameliorată această problemă.

„Și la Cugir au fost probleme la începutul perioadei, după ce vechiul operator a ieșit din operare și a intrat noul operator, sigur că fiind oameni noi, probabil și lumea până s-a învățat cu noul program, când să scoată gunoiul.

De exemplu scoteau gunoiul și venea mașina sau venea mașina și ulterior scoateau oamenii gunoiul. Sunt chestiuni care s-au reglat, în ultima perioada nu am mai avut foarte multe sesizări din partea cetățenilor, dar aici vreau să spun un lucru foarte important pentru că suntem primari și suntem aleși să rezolvăm problemele, nu să aruncăm pisica de la unii la alții.

Chestiunea asta cu punctele de colectare necontrolate este o chestiune care ține și de operator dar nu ține doar de operator, ține și de administrația locală, pentru că toată lumea vrea să arunce gunoi și să nu plătească și atunci, la punctele acestea de colectarea necontrolate apare problema că pe lângă deșeurile depuse de oamenii care sunt arondați la un punct de colectare apar și alte deșeuri de la firme, de la tot felul de alte lucruri, care ca să nu plătească gunoiul depun la aceste puncte de colectare.

Aici este responsabilitatea administrațiilor locale. Să investească în aceste puncte de colectare, să le amenajeze, să le monitorizeze video ca să putem avea un control aspra a ceea ce se întâmplă în aceste puncte de colectare.

Ideea este că noi trebuie să ajungem să colectăm selectiv. Dacă ne uităm pe cifrele lunii decembrie, vedem că la Alba Iulia din 1.600 de tone, doar 20 de tone s-a făcut pe reciclabil, la Aiud, din 400 de tone, doar 13 tone sunt reciclabile, la Ocna Mureș din 267 de tone, 11 tone, la Cugir din 394 avem 52 de tone de reciclabil, la Sebeș, din 654 tone de deșeuri colectate, doar 30 de tone sunt reciclabile”, a declarat Adrian Teban, primarul orașului Cugir și președinte al ADI Salubris.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea