Rămâi conectat

Actualitate

ADR Centru susţine 318 proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oraşe, străzi, spitale, şcoli, centre sociale, echipamente pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, centre de afaceri, situri industriale, cabinete medicale şi alte activităţi ale firmelor mici, cetăţi istorice, biserici, hoteluri, puncte Salvamont şi parcuri reprezintă destinaţia celor peste 370 milioane euro contractaţi în Regiunea Centru prin ADR Centru. Fondurile sunt alocate din bugetul Programul Operaţional Regional, iar proiectele sunt localizate în toate cele şase judeţe ale regiunii, respectiv în Alba, Braşov, Covasna Harghita, Mureş şi Sibiu. În acest an se preconizează contractarea altor 60 milioane euro, fiind atins astfel indicatorul de contractare 100% a bugetului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru prin Regio.
Din cele 1081 de proiecte, depuse la sediul ADR Centru, cu o valoare totală de aproape 1,6 miliarde euro, pe parcursul celor patru ani şi jumătate de activitate a programului, autorităţile publice locale, ONG-urile şi firmele private, vor contracta, până la finele acestui an, 430 milioane euro fonduri nerambursabile. Spre exemplu, până la 28 februarie 2012 au fost contractate un număr de 318 proiecte, prin care au fost alocaţi peste 370,61 milioane euro. Alte 34 proiecte, aflate în etapă precontractuală, vor semna în perioada imediat următoare contractele de finanţare nerambursabilă ce solicită peste 59,20 milioane euro.
Proiectele contractate vor sprijini municipiile Braşov, Târgu Mureş şi Sibiu pentru a se dezvolta în calitate de poli de creştere şi dezvoltare urbană, iar municipiile Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Topliţa şi Miercurea Ciuc vor deveni centre urbane competitive, dezvoltate economico-social. Pentru atingerea acestor obiective, autorităţile publice locale au la dispoziţie 148,61 milioane euro pentru investiţii în infrastructura rutieră, obiective turistice şi centre sociale moderne. Peste 250 km de drumuri judeţene, străzi urbane şi şosele de centură se reabilitează cu un buget de 114,15 milioane euro fonduri nerambursabile, până în 2015. Spitalul Judeţean Covasna şi alte 6 ambulatorii din regiune, ce au la dispoziţie un buget de 21,22 milioane euro fonduri nerambursabile, se vor moderniza şi dota cu ehipamente performante de ultimă generaţie, care să sprijine cadrele medicale în diagnosticare şi tratament. Un număr de 26 de şcoli, precum şi 16 centre sociale pentru vârstnici şi copii vor fi dotate, extinse şi reabilitate, prin investiţii de peste 28 milioane euro fonduri nerambursabile. Pentru a asigura cetăţenii că, în caz de necesitate, există echipamente şi profesionişti pregătiţi să intervină, a fost pus la dispoziţia celor şase consilii judeţene un buget de 10,63 milioane euro, pentru crearea unui centru de comandă modern, precum şi pentru dotarea cu autospeciale a 40 de unităţi de intervenţie în situaţii de urgenţă, din 21 de oraşe. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea