Rămâi conectat

Politică Administrație

ADR Centru: Beneficiarii proiectelor finanțate în cadrul POR 2007-2013 mai au la dispoziție o lună pentru depunerea cererilor de rambursare

Ziarul Unirea

Publicat

în

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

Având peste 337 de milioane euro decontați beneficiarilor de fonduri POR 2007-2013, investiți pentru dezvoltarea infrastructurii și a economiei Regiunii Centru, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a încheiat activitățile din programul REGIO pentru anul 2015 cu un grad de absorbție de aproape 71%. Ultima zi a anului trecut a reprezentat termenul limită pentru efectuarea cheltuielilor eligibile în proiecte. Până la finele lunii februarie 2016, toți beneficiarii care mai au proiecte în derulare și au mai făcut plăți în cadrul proiectelor până în 31 decembrie 2015, trebuie să depună la ADR Centru cererile de rambursare pentru a primi, după verificare, sumele nerambursabile solicitate, conform Instrucțiunilor de lucru emise de AMPOR.

 După ce vom primi și aceste cereri de rambursare de la beneficiarii ce mai au în derulare proiecte REGIO, vom putea afla care este gradul de absorbție la nivelul Regiunii Centru, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. Considerăm că acesta va fi de circa 80%, după cum estimasem inițial, datorită faptului că la data de 31 decembrie mai erau cereri de rambursare în lucru și alte cereri vor mai veni până la finele lunii februarie. Ținând cont de toate datele furnizate de beneficiari, cu privire la cheltuielile eligibile solicitate spre decontare în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, fondurile care se vor rambursa în perioada următoare se ridică la un procent de circa 8% din bugetul alocat regiunii. Aceste sume se vor aduna la procentul deja atins, de peste 70%. Activitatea noastră pentru POR 2007-2013 nu a încetat, deoarece, în această perioadă, avem în lucru o serie de raportări și pregătim analize privind implementarea Programului, continuând și procedurile de verificare financiară și de monitorizare a proiectelor. În același timp, continuăm cu informarea și pregătirea celor ce vor să depună proiecte spre finanțare prin POR 2014-2020”, a declarat domnul Simion Crețu director general ADR Centru.

Pe întreaga perioadă cât ADR Centru a avut calitatea de Organism Intermediar pentru implementarea POR 2007-2013, în Regiunea Centru au fost depuse 1200 de proiecte, a căror valoare totală a fost de peste 1,76 miliarde adr centru04euro. În acești 7 ani și jumătate, au fost contractate în Regiune 499 de proiecte, prin care s-au solicitat sume nerambursabile de 590,15 milioane euro. Prin proiectele implementate au fost create, în această perioadă, peste 3.000 de noi locuri de muncă și mai mult de 1 milion de cetățeni din Regiunea Centru beneficiază direct de rezultatele acestor investiții. Datorită fondurilor Regio, a devenit vizibil în acești ani felul în care orașele regiunii s-au dezvoltat și au devenit mai atractive, atât pentru investiții, cât și pentru turiști, drumurile sunt mai sigure, echipajele SMURD și ISU sunt acum bine echipate și mai pregătite de intervenție, iar serviciile specializate în educație, domeniul social și medical, s-au modernizat, îmbunătățit și diversificat. Noi obiective turistice au apărut și îmbogățesc acum oferta regională, cetățile istorice s-au îmbrăcat cu straie noi, pentru a-și primi turiștii, alături de obiectivele de patrimoniu reabilitate, iar parcurile tematice și structurile de agrement moderne ajută cetățenii să se relaxeze.

Pentru perioada 2014-2020, vom gestiona la nivel regional un buget de peste 700 milioane euro, prin care vor continua investițiile în mediul urban, atât în orașele mai mici cât și în reședințele de județ, în infrastructura socială, medicală, educațională, sau pentru persoanele defavorizate, dar și în turism și mediul de afaceri, precum și pentru creșterea eficienței energetice. (C.M.)

[nggallery id=1535]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: Alba Iulia este orașul Unirii și reunirii naționale! La mulți ani tuturor românilor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba Iulia este orașul Unirii și reunirii naționale! La mulți ani tuturor românilor!

Din 1918, Alba Iulia este pentru toți românii ”Orașul Marii Uniri”. Însă pentru noi, locuitorii județului Alba, Alba Iulia este mult mai mult decât atât. Alba Iulia este o adevărată capitală, un oraș unic, un oraș simbol în istoria României.

Ziua de 1 Decembrie este una specială pentru toți românii, dar mai ales pentru noi, cetățenii din Alba, județ aflat în inima României și în centrul reunificării naționale. Astăzi reflectăm asupra sacrificiilor și eforturilor înaintașilor noștri, ne bucurăm de prezent și privim cu speranță spre viitor, către o Românie mare, puternică și unită!

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

România a parcurs un drum lung și anevoios de la Marea Unire până în prezent. Am trecut prin momente dificile, dar am reușit să ne menținem unitatea și să ne dezvoltăm într-o țară modernă, stabilă, democratică și influentă la nivel european. Astăzi privim cu recunoștință față de cei care au dus la îndeplinire cel mai înalt act de voință al tuturor românilor – Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României – reușind să formeze o țară mare, puternică și unită.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Social-democrații au jucat un rol-cheie în realizarea Marii Uniri. Aceștia au fost prezenți în număr mare de 1 Decembrie, în anul 1918 și au reprezentat jumătate din numărul membrilor Consiliului Național Român Central, organismul politic care a dat glas revendicărilor politice ale românilor. De altfel, la inițiativa PSD Alba busturile social-democraților români care au contribuit la acest obiectiv sunt din nou amplasate în cetate, de jur-împrejurul Sălii Unirii, unde le este locul.

În această zi de sărbătoare, este important să ne reamintim că fiecare dintre noi are un rol de jucat în construirea viitorului nostru comun. Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a consolida valorile noastre fundamentale: democrația, libertatea, solidaritatea și respectul reciproc.

Cu sprijinul premierului PSD, Marcel Ciolacu, Alba Iulia a primit anul acesta o sumă record pentru sărbătorirea Zilei Naționale și dezvoltarea frumosului nostru oraș. Un PSD Alba nou, modern, mândru de tradiția social-democrată din Ardeal și de rezultatele noastre pentru județul Alba transmite gânduri bune tuturor românilor! La mulți ani, România! La mulți ani, albaiulieni!

PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare