Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Admitere MApN 2021: Înscrieri și selecție pentru școlile de subofițeri. Locurile disponibile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calendar de ÎNSCRIERE și SELECȚIE pentru școlile din ARMATĂ de subofițeri/maiștrii militari 2021. Locurile și specializările disponibile

Liceenii din ultimul an de studiu și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care până la sfârșitul anului vor împlini cel mult 28 de ani se pot înscrie la selecție în vederea susținerii examenului de admitere pentru unul din cele 591 de locuri pentru subofițeri la 20 de specializări în cele 4 școli ale Ministerului Apărării Naționale.

Astfel, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Pitești vor fi disponibile 373 de locuri, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – Buzău vor fi puse la bătaie 68 de locuri, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu vor exista 102 locuri, iar la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică Chitila – Ilfov vor fi scoase la admitere 48 de locuri. Candidații pentru armele Auto, Geniu și Tancuri trebuie să posede permis de conducere auto valabil, categoria B și C, eliberat de către autoritățile române.

Citește și: ADMITERE MAI 2021: Luni începe ÎNSCRIEREA și SELECȚIA pentru admiterea candidaților la școlile de agenți de Poliție

Pentru înscriere şi informaţii suplimentare, cei interesaţi  trebuie să contacteze BIR Alba în zilele lucrătoare, între orele 9.00 – 15.00, până pe 29 aprilie, la numărul de telefon 0258.812.291, în vederea începerii procesului de recrutare. Selecția și examinarea medicală se vor desfășura după ierarhizarea candidaților.

Selecția aptitudinală generală va avea loc la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Alba din incinta Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și constă în parcurgerea următoarelor probe: psihologice (test de aptitudini și de personalitate), fizice (traseu utilitar-aplicativ, cu baremul 1 min și 45 sec. și alergare pe distanța de 2.000 m, cu baremul de 9 min. și 45 sec.), respectiv interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților).

Pentru anumite arme și specialități militare, candidații admiși la selecția aptitudinală generală și la examinarea medicală vor parcurge probe suplimentare medicale și/sau psihologice. Astfel, candidații pentru locurile care presupun desfășurarea activităților aeronautice militare vor da probe suplimentare la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială București.

Candidații care optează pentru arme sau servicii și specialități militare pentru care este necesară deținerea sau obținerea permisului ori a brevetului de conducere auto efectuează evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale prin grija secțiilor psihologie operațională Bacău, București și Sibiu, la instituțiile militare de învățământ sau centrele zonale de selecție și orientare, după caz.

Perioada de întocmire a dosarelor de candidat se va stabili după ce se vor aproba metodologiile de admitere și perioada admiterii. Regulamentele de admitere (toate informațiile legate de concurs) se publică după aprobarea lor pe site-urile unităților de învățământ și pot fi consultate la BIR Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea