Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Admitere liceu 2023 în Alba: Lista locurilor libere pentru a doua etapă de admitere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Admitere liceu 2023 în Alba: Lista locurilor libere pentru a doua etapă de admitere

Noua etapă de admitere la liceu în Alba a captat atenția elevilor și părinților, odată cu publicarea listei locurilor libere de către Inspectoratul Școlar Județean.

În mod regretabil, 70 de elevi nu au fost repartizați în clasele de liceu după procesul de repartizare computerizată. Inspectoratul a explicat că acest lucru s-a întâmplat fie pentru că elevii nu au completat suficiente opțiuni pentru a fi încadrați la o unitate de învățământ liceal, fie pentru că nu au obținut media necesară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CLICK PENTRU: LISTA locurilor libere pentru a doua etapă de admitere liceu în ALBA

Însă, speranța nu a fost pierdută pentru acești elevi. Aceștia vor avea o șansă în următoarea etapă de admitere, programată între 28 iulie și 10 august. Împreună cu absolvenții clasei a VIII-a care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere la timp, aceștia vor putea concura pentru cele 40 de locuri disponibile în diverse licee din zonă.

Printre locurile disponibile se numără unul la prestigiosul Colegiul Național „HCC” din Alba Iulia, unde profilul uman în limba franceză atrage mulți tineri dornici să-și dezvolte abilitățile lingvistice. De asemenea, sunt disponibile 3 locuri la Seminarul Ortodox din Alba Iulia, o opțiune vocațională pentru cei pasionați de studiul teologiei. În plus, 6 locuri sunt alocate la Liceul Tehnologic Ocna Mureș și 8 locuri la Liceul German Sebeș, oferind alternative diverse pentru aspiranții la cariere tehnice sau la o educație bilingvă.

În mod special, sunt rezervate 18 locuri pentru candidații de etnie romă, precum și 9 locuri pentru candidații din comunitatea etnică de cetățeni străini (CES), demonstrând preocuparea autorităților pentru diversitate și incluziune în sistemul de învățământ.

În consecință, a doua etapă de admitere la liceu în Alba vine cu noi oportunități și perspective pentru elevii care au rămas nerepartizați în etapa precedentă. Cu toții așteaptă cu nerăbdare să-și urmeze pasiunile și să înceapă o nouă etapă din viața lor academică. În perioada 7-9 august, cei interesați vor avea ocazia să se înscrie pentru locurile rămase vacante și să își construiască viitorul în mediul educațional care li se potrivește cel mai bine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Burse de merit 2024: Ce sume pot primi lunar elevii care au rezultate bune la școală. Alte burse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Burse de merit 2024: Ce sume pot primi lunar elevii care au rezultate bune la școală. Alte burse Bursa de merit se acordă, în 2024, celor mai buni 30% elevi din fiecare clasă, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Bursele de merit se acordă în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Pentru elevii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea