Rămâi conectat

Actualitate

Admitere liceu 2022: Nici jumătate din locurile de la școlile profesionale nu s-au ocupat în prima etapă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Admitere liceu 2022: Nici jumătate din locurile de la școlile profesionale nu s-au ocupat în prima etapă

Joi au fost publicate rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu 2022. Elevii au completat peste 2,3 milioane de opțiuni. În total 6852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați, potrivit datelor admitere.edu.ro.

La liceele teoretice, Colegiul Sfântul Sava din București este pe primul loc pe țară cu cea mai mare medie, după specializări, 9,89 la profilul Matematică-Informatică. Aici, top 50 licee și Colegii din țară după medie, pe specializări

15 elevi cu medii peste 9 au rămas nerepartizați

S-au înscris 18.388 de elevi la școli profesionale, pe cele 41.052 locuri. Au rămas disponibile 22.664 locuri, potrivit Ministerului Educației.

1.860 de copii, absolvenți de clasa a VIII-a și care au susținut Evaluarea Națională, nu au avut loc din start în niciun liceu din România, potrivit unei analize Edupedu.ro, așa că cel puțin aceștia vor ajunge la școlile profesionale.

De precizat, anul acesta 110.035 de absolvenți adică 94,13 % au fost repartizați computerizat.

6852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere. Elevii au completat peste 2,3 milioane de opțiuni.

Prin comparație, anul trecut în prima etapă, dintr-o generație mult mai mică față de cea actuală, 89.983 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a (98,54%) erau repartizați în învățământul liceal de stat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea