Rămâi conectat

Actualitate

Admitere liceu 2014, după repartizarea computerizată. Liceele din Alba unde ești admis cu medii sub 3

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației Naționale a publicat prima etapă a repartizării computerizate, iar elevii știu la ce liceu vor învăța din toamnă. Există însă și elevi care au fost admiși cu toate că au obținut note de 1 la română și matematică, iar media celor 4 ani de gimnaziu a fost puțin peste 5.00. Conform unei analize Gândul.info în țară sunt 322 de licee dintre care 6 în Alba, unde ultima medie de admitere a fost sub 3.00.

În județul Alba, un număr de 745 de elevi au obținut media sub 5.00 la examenul de Evaluare Națională 2014, adică 74,4% dintre cei care au susținut examenul, iar un număr de 193 de elevi, adică 9,11% au fost repartizați cu media de admitere sub 5.00.

Liceele din Alba unde sunt admiși elevi cu medii între 2 și 3:

LICEUL TEHNOLOGIC din SEBEŞ – specializarea Industrie textilă şi pielărie -2.26

LICEUL „CORNELIU MEDREA” din ZLATNA- specializarea Electronică automatizări-2.36

COLEGIUL TEHNIC „ALEXANDRU DOMSA” ALBA IULIA-Electric -2.44

LICEUL TEHNOLOGIC SILVIC CIMPENI-  Mecanică-2.58

COLEGIUL TEHNIC „I. D. LAZĂRESCU” CUGIR-  Electronică automatizări-2.89

LICEUL TEHNOLOGIC „TIMOTEI CIPARIU” BLAJ –  Mecanică-2.98

Începând din 2014, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională va reprezenta 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în învăţământul liceal se pot înscrie şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională. Măsurile luate au avut, potrivit iniţiatorilor, un rol social: niciun copil să nu rămână pe stradă şi, chiar cu note de 2, 3 sau 4, să fie admişi în liceu, învățământul obligatoriu fiind de 10 clase și nu 8, cum era acum câțiva ani.

Astfel, Liceul Tehnologic din Sebeș, Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna, Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic ”I. D. Lăzărescu” din Cugir sau Colegiul Tehnologic Silvic din Câmpeni au admis elevi de la Școala Gimnazială Pianu de Sus, Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna, Școala Gimnazială Bărăbanț, Școala Gimnazială Veseus sau Școala Gimnazială ”Iosif Sârbu” Sibot cu medii sub 3 și note sub 2 la examenele Evaluării Naționale 2014.

Rezultatele publicate de Ministerul Educației Naționale, pe EDU.RO arată că au fost elevi admiși cu medii sub 3.00 la licee care au înregistrat rezultate dezastruoase la Bacalaureat 2014. Liceele cu cele mai mici procente de promovabilitate la BAC-ul din acest an sunt: Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj – 6,9%, Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac – 10,53%, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – 21,77%, Liceul Tehnologic Jidvei – 23,73% și Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” Alba Iulia – 24,44%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea