Rămâi conectat

Actualitate

Admitere 2019: Care sunt meseriile cel mai bine plătite din România și cât contează voluntariatul pentru un loc de muncă

Publicat

în

Printre meseriile cele mai bine plătite se numără IT-ul, ingineria, marketingul, publicitatea şi grafica. De departe însă, cel mai bine plătiţi sunt absolvenţii din domeniul IT şi Software, astfel că specialiştii în recrutare le recomandă absolvenţilor de liceu care au abilităţi în această zonă să se îndrepte spre specializări tehnice.

Concret, salariul mediu al unui manager IT poate ajunge la 2.400 de euro pe lună, în timp ce un specialist IT câştigă aproximativ 1.500 de euro pe lună, arată un studiu făcut de Brainspotting, IT&C Talent Map.

Potrivit sursei citate, un junior din domeniul IT poate câştiga, pe parte de calitate, 1.300 de euro, în timp ce pe parte de Software, leafa sa ajunge la 1.562 de euro. Un administrator de reţea, junior, are între 700 şi 1.100 de euro, notează sursa citată.

Elit - Gustul Desăvârșit

De cealaltă parte, seniorii sunt cel mai bine plătiţi. De pildă, salariul unui senior pe parte de calitate ajunge la 4.000 de euro pe lună, în timp ce un Software developer poate câştiga, lunar, 5.000 de euro, potrivit clasamentului.

„Locurile de muncă mai bine plătite sunt cele care au legătură cu creativitatea şi cu domeniul IT-ului. Pot fi locuri de muncă din zona de marketing, publicitate, grafică, dar care să aibă tangenţă cu această parte tehnologică şi, în speţă, cu folosirea softurilor sau limbajelor de programare pentru cei din IT.

Cei care vor merge către facultăţi de profil din zona aceasta vor avea şanse să câştige mai repede mai mulţi bani în comparaţie cu alţii din alte domenii”, a explicat, pentru „Adevărul”, Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare.

De ce sunt vânaţi cei din IT

Chiar dacă înainte, cei care absolveau IT-ul aveau tendinţa de a pleca în străinătate, lipsa de forţă de muncă şi ofertele foarte bune făcute de companiile din România îi determină pe aceştia să rămână în ţară şi să nu mai plece la fel de mult ca acum câţiva ani. „Cei din IT sunt foarte vânaţi, sunt într-un domeniu care are aplicabilitate în diverse domenii de activitate.

Pentru un tânăr student care lucrează în domeniul IT şi cunoaşte atât aspecte teoretice, cât şi practice, salariul poate să meargă de la 800 de euro în sus. Pentru un absolvent, salariul poate ajunge chiar şi la 1.000 – 1.500 de euro. Mai nou, în domeniul IT-ului poţi să lucrezi în sistem remote, să fii pe o plajă, să fii acasă sau la birou şi să lucrezi pentru un partener din Statele Unite ale Americii, China, Australia.

Şi atunci, în acest domeniu nu mai este neapărat nevoie de deplasare. Eu consider că sunt multe companii în România care au nevoie de salariaţi în zona IT”, a completat Chicioreanu.

Ingineria, alt domeniu bine plătit

Ingineria este un alt domeniu bine plătit. Salariul pentru un inginer debutant începe de la 650 de euro şi poate ajunge la 1.800 – 2.000 de euro. „Domeniile inginereşti sunt destul de bine plătite pentru că sunt puţini tineri care se mai duc către aceste profesii şi atunci angajatorii caută astfel de absolvenţi”, a mai spus specialistul în piaţa muncii. Alte domenii căutate şi bine plătite vor fi economic, relaţii publice şi comunicare, marketingul şi vânzările, dar şi domeniul outsourcing.

Spre exemplu, marketingul este unul dintre domeniile în care se înregistrează cele mai mari salarii. Un director de marketing câştigă 1.476 de euro pe lună. În ceea ce priveşte vânzările, candidaţii juniori pot primi 600 de euro pe lună, în timp ce juniorii din marketing câştigă un salariu de 613 euro, pentru început.

Care vor fi joburile viitorului

Un studiu recent făcut de Busines Insider arată şi care vor fi cele mai bine plătite joburi ale viitorului. Hacker etic este un astfel de job, care se adresează persoanelor cu o foarte bună pregătire în domeniul ciberneticii. Aceştia depistează eventualele probleme existente la măsurile de securitate. În ceea ce priveşte jobul de statistician, se pare că şi acesta va fi la mare căutare şi va fi remunerat pe măsură.

Potrivit sursei citate, statisticienii se ocupă de analiza consecinţelor financiare ale riscurilor pentru companiile de asigurări, bănci, firme de consultanţă. De asemenea, o altă meserie de viitor, conform clasamentului, este cea de front-end developer, responsabil de ceea ce vedem online. Aceştia au nevoie, pe lângă cunoştinţe tehnice, şi de idei şi viziuni despre ceea ce va funcţiona cel mai bine pentru un utilizator online.

Cât contează voluntariatul şi programele non-formale

Voluntariatul şi implicarea în programele non- formale cântăresc tot mai mult în ochii angajatorilor. Aşa susţin specialiştii în recrutare, care le recomandă tinerilor să se implice în organizaţii neguvernamentale în timpul facultăţii. Astfel, arată experţii, aceştia au şanse mai mari de a fi selectaţi pentru interviuri şi chiar pentru diverse poziţii în companiile multinaţionale, şi nu numai.

În ultimii ani, companiile pun accent pe abilităţile practice ale viitorilor candidaţi, chiar dacă aceştia se află la început de drum. Spre exemplu, cei care demonstrează că au avut capacitatea de a duce la bun sfârşit un proiect, ca şi voluntari, cei care au gestionat bugete, sunt preferaţi celor cu un sertar de diplome.
„Aceste programe de voluntariat sunt importante şi contează extrem de mult din două perspective. În primul rând, tânărul care se implică în astfel de activităţi îşi dezvoltă nişte competenţe ce îi sunt necesare ulterior, indiferent de domeniul de viaţă, cum ar fi socializarea, relaţionarea, lucrul în echipă şi aşa mai departe. În echipe, tinerii pot avea mai multe roluri: atât de lideri, cât şi de executanţi. Făcând voluntariat, îşi pot da seama ce li se potriveşte cel mai mult”, a declarat, pentru „Adevărul”, Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare.

Pe de altă parte, completează specialistul, aceste activităţi de voluntariat sunt importante pentru că angajatorii din viitoarea piaţă a forţei de muncă vor să vadă dacă un tânăr s-a implicat pentru a se dezvolta, înainte de a-l angaja.

„Şansele ca cei care fac voluntariat să se angajeze sunt mai mari, pentru că aceste programe fac diferenţa între un tânăr implicat şi un tânăr neimplicat”, a completat specialistul.

Competenţa probată prin practică

Mai exact, experţii consideră că studenţii care s-au implicat în organizaţii neguvernamentale se pot integra mai uşor într-o echipă, au iniţiativă şi pot produce rezultate, mai rapid decât ceilalţi. Totodată, aceşti tineri sunt preferaţi de companii pentru că demonstrează în ochii angajatorilor că îşi asumă diverse responsabilităţi.

„În cazul lor, competenţa este probată prin practică. Dacă au derulat un proiect, dacă au atras sponsori, dacă au gestionat sume importante de bani se sporesc şansele de angajare. Aceşti tineri demonstrează că au un potenţial înalt şi că sunt oameni cu iniţiativă, care vor să se concentreze şi asupra altor activităţi decât cele legate strict de învăţământ”, spune şi Mihaela Feodorof, fondatorul YourWay Counseling.

Recunoscut ca vechime în muncă

Un avantaj e faptul că, în prezent, voluntariatul e recunoscut ca experienţă profesională în muncă. Asta pentru că, începând cu 2014, s-a dat o lege în acest sens. Practic, tinerii care fac voluntariat pot încheia un contract cu ONG-ul în care fac diverse activităţi, iar timpul respectiv este considerat experienţă în câmpul muncii, ceea ce constituie un avantaj pentru aceştia.

„Sunt tineri care se trezesc că au terminat anii de facultate, nu fac nimic în acest interval, şi apoi se întreabă de ce companiile din România nu-i angajează. Uneori este mai comod să stai acasă decât să te implici. Spre deosebire de anii anteriori, tinerii din România au început, încetul cu încetul, să fie implicaţi în organizaţii şi să facă voluntariat. O parte dintre cei din universităţi sunt implicaţi în organizaţii studenţeşti, altă parte e implicată în organizaţiile non-profit. Au început chiar şi liceenii să se orienteze spre voluntariat şi să facă practică, inclusiv din timpul liceului, în diverse instituţii”, a conchis Chicioreanu.

Beneficiile voluntariatului

Potrivit acestuia, un recrutor se uită aproximativ şase secunde pe un CV. Prin urmare, este esenţial ca în document să existe menţionate abilităţile-cheie ale potenţialului candidat. Experţii au conturat şi o serie de beneficii ale voluntariatului în rândul tinerilor. În primul rând, ei vorbesc despre impactul asupra comunităţii, menţionând că voluntarii pot ţine unită o comunitate.

Totodată, e o modalitate prin care tinerii îşi pot face noi prieteni, care să aibă iniţiativă, aceleaşi valori şi interese comune cu ei. Activităţile din organizaţii pot da mai multă încredere celor care fac voluntariat şi, în final, experienţă în lucrul cu oamenii.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

BANI pentru 14 clădiri sau obiective istorice din Roșia Montană: Lista acestora, după includerea în UNESCO

Publicat

în

BANI pentru 14 clădiri sau obiective istorice din Roșia Montană: Lista acestora, după includerea în UNESCO

Anul 2022 va fi unul benefic pentru patrimonial construit, aflat în pericol, din Roşia Montană. Un număr de 14 clădiri sau obiective istorice primesc în acest an finanţare din partea Ministerului Culturii, prin Timbrul Monumentelor Istorice 2022.

Finanţarea vine după decizia istorică din 2021, prin care Roşia Montană a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Două clădiri primesc finanţare pentru intervenţii de urgenţă (Bisericile Greco-Catolică şi Romano-Catolică), iar alte două obiective aparţinând cultelor şi administraţiei locale (casa cantorului Bisericii Unitariene şi fostul cinematograf) primesc finanţare pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru intervenţii asupra monumentelor istorice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Zece obiective (case tradiţionale, căminul cultural, biserici, monumentul funerar / comemorativ al lui Simion Balint şi un obiectiv arheologic – galeria romană din Orlea) au obţinut finanţare pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente, prin Apelul tematic Roşia Montană – patrimoniu UNESCO în pericol.

Au putut participa la această competiţie proiecte dedicate monumentelor istorice din Roşia Montană sau clădiri parte din siturile istorice clasate, aflate în proprietate privată sau publică, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin ghidul aplicantului şi lege: valoarea clădirii, starea de conservare, importanţa pentru contextul comunitar, regional şi naţional dar şi în cadrul sitului UNESCO, co-finanţare, plan de măsuri de intervenţie, avizul/acordul Direcţiei Judeţene de Patrimoniu etc.

Galeria minieră Orlea din cadrul Muzeului Mineritului, Minvest SA Deva – Filiala Roşia Montană, primeşte pentru prima dată după mulţi ani finanţare pentru reparaţii la portal (finisaje), reparaţii ale planurilor înclinate de acces şi a galeriei orizontale (curăţare şi completare trepte şi rigole laterale, eliberare pământ (steril) şi reparaţii ale suprafeţelor de călcare), reparaţii şi reconfigurări ale sistemului de iluminat, a balustrăzilor şi refacere sprijinire din lemn demonstrativă. Biserica Romano-Catolică va beneficia de înlocuirea părţilor degradate ale şarpantei, revizuirea şi reaşezarea învelitorii, introducerea şorţurilor şi revizuirea sistemului de colectare şi dirijare a apelor pluviale.

Un alt proiect se referă la lucrări de întreţinere la mormântul lui Simion Balint, unul dintre revoluţionarii români care a luptat alături de Avram Iancu, în calitate de prefect al Legiunii Arieşului. Primăria Roşia Montană va primi bani pentru lucrări de reparaţii la clădirea vechiului cămin cultural, precum şi pentru eleborarea documentaţiei tehnico-economice pentru clădirea nr. 185, fostul cinematograf al localităţii.

Celalalte proiecte se referă la reparaţii la fosta şcoală confesională romano-catolică (Casa Albă), reparaţii la Biserica Unitariană, documentaţie tehnico-economică pentru Casa Cantorului Unitarian, intervenţii de urgenţă la Biserica Greco-Catolică, respective lucrări de reparaţii la casele cu nr. 331, 344, 324, 475 şi 451. Valoarea totală a proiectelor este de 926.000 de lei, termenul de finalizare fiind decembrie 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Căpșunarii români refuză să mai lucreze în Italia: În ce țări aleg să meargă

Publicat

în

Căpșunarii români refuză să mai lucreze în Italia: În ce țări aleg să meargă

Românii care au mers ani la rând la cules de căpșuni, în Italia, își schimbă obiceiurile. Spun că fermierii din alte țări le dau bani mai mulți și le asigură condiții mai bune de muncă.

Există, însă, și categoria celor care s-au săturat de munca grea, pe ploaie, sau pe arșiță, și își încearcă norocul, în alte domenii.

Bogdan Ionică are sere în Sicilia, cu legume și fructe, dar și plantații de măslini. Este primul an în care nu găsește oameni care să-l ajute să strângă recolta. Cei care au mai lucrat pentru el îl refuză și îi spun că aleg alte țări în care sunt plătiți mai bine sau pur și simplu rămân acasă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bogdan Ionică, fermier în Italia: „Mai avem de plantat încă un pic din seră, dar mă opresc că nu am forță de muncă și nu reușesc să fac singur. Vor bani mulți, preferă să rămână acasă decât să primească banii care erau înainte. Am nevoie de măcar patru oameni. Multe culturi mi-au rămas în picioare. Nu am putut să le culeg”.

Salarii mai atrăgătoare în Danemarca

În Italia, un culegător este plătit cu 50 de euro pe zi, în timp ce în Spania câștigă 80 – aproape dublu. În tot acest timp, în Danemarca, un zilier ia și 130 de euro.

Toma și soția lui au renunțat să mai trudească în agricultură din cauza condițiilor grele si s-au angajat în domeniul hotelier.

Toma: „Mergi la muncă și dacă o zi mai proastă și nu faci kgilogramele care trebuie, nici bani, nu iei în ziua respectivă. Dacă avea comenzi patronul, trebuia să mergi la muncă să culegi. Așa ,la jobul ăsta, suntem plătiți la oră. Acum sunt atâtea locuri de muncă, atâtea agenții, ai de unde să alegi”.

Bianca, soția lui Toma: „La afine, lucrai afară, lucrai și pe ploaie, obosită. Să stai într-o zi ploioasă acolo nu e deloc ușor. Aici, lucrezi în interior și e altfel”.

În 2022, cele mai multe oferte de muncă au venit din Belgia și Olanda

Adriana Agafon, manager Resurse Umane firmă de recrutare din Danemarca: „Ofertele sunt foarte avantajoase pentru că vin la pachet și cu cazări gratuite, salarii avantajoase, număr de ore mai mare. În Danemarca se câștigă câte 1.500-1.600 de euro pe lună, primesc cazare gratuită, bani de vacanță, ăsta e minimul, avem muncitori care trec de 2.500 de euro pe lună”.

Adriana Sarghie, purtător de cuvânt AJOFM Iași: „Avem locuri de muncă în domeniul agricol pentru persoanele care doresc să muncească la cules de sparanghel, de zmeură. Spre deosebire de anii anteriori, a fost o explozie de oferte pe acest domeniu”.

Conform celor de la Agenția Forței de Muncă, anul acesta, cele mai multe oferte din agricultură au venit din Belgia și Olanda.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni

Publicat

în

Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni

Instanța civilă de contencios civil Alba a anulat deciziile emise de primarul orașului Câmpeni, Pașca Cristian Dan, de numire a doi manageri la unitățile medicale din oraș, respectiv Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni și dispune anularea celor două contracte de management semnate de către primar.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active a reclamantului relativ la petitul 5 al acţiunii şi a lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Morcan Dragomir faţă de petitele 1-4.

Admite în parte acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul BAR CONSTANTIN CNP * în contradictoriu cu pârâţii SPITALUL ORĂŞENESC CÎMPENI, PRIMARUL ORAŞULUI CÎMPENI şi MORCAN DRAGOMIR şi în consecinţă: Dispune anularea deciziei 1/2021, procesul verbal 2014/2021, decizia 2011/2021, dispoziţia 180/2021 şi contractul de management 7123/2021. Obligă pârâtul SPITALUL ORĂŞENESC CÎMPENI să plătească reclamantului suma de 2500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Respinge în rest cererea reclamantului privitoare la cheltuielile de judecată, reprezentând taxă de timbru. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Alba. Pronunţată, azi, 31.01.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția oferită de către instanță în cazul numirii de la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

Soluția oferită de către instanță în cazul numirii de la Spitalul de Broni Cronice Câmpeni

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului privitor la petitul 6, invocată de către pârâta Mecea Valentina Ileana. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor Mecea Valentina Ileana şi Primarul oraşului Câmpeni, invocată de către pârâta Mecea Valentina Ileana şi pârâtul Primarul oraşului Câmpeni.

Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul BAR CONSTANTIN, CNP * cu domiciliul în *, în contradictoriu cu pârâţii SPITALUL DE BOLI CRONICE CÂMPENI cu sediul în *, MECEA VALENTINA ILEANA cu domiciliul în * şi Primarul oraşului Câmpeni, cu sediul în *, şi în consecinţă: Anulează Decizia nr. 1/16.06.2021 emisă de Consiliul de administraţie al SPITALULUI DE BOLI CRONICE CÂMPENI. Anulează procesul verbal – rezultatul final la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de manager, persoană fizică, la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, nr. 2838/18.08.2021. Anulează Decizia nr. 2865/20.08.2021 emisă de comisia de soluţionare a contestaţiilor privind ocuparea postului de manager persoană fizică la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni. Anulează procesul verbal- rezultatul final la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de manager, persoană fizică, la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, nr. 2867/20.08.2021.

Anulează Dispoziţia nr. 275/14.09.2021 emisă de Primarul oraşului Câmpeni. Anulează contractul de management nr. 1154/14.09.2021 încheiat între pârâtul Primarul oraşului Câmpeni şi pârâta Mecea Valentina Ileana. Obligă pârâtul Spitalul de Boli Cronice Câmpeni la plata către reclamant a sumei de 2750 lei cu titlu cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul şi motivele de recurs se depun la Tribunalul Alba, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi, 11.05.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei. ”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare