Rămâi conectat

Curier Județean

Administratorul unei firme din Sebeş reţinut pentru o ţeapă de peste 700.000 de lei dată bugetului de stat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administratorul unei societăţi comerciale din Sebeş a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Alba pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, transmitere fictivă de părţi sociale şi folosirea cu rea credinţă a creditelor societăţii. B.G. are 42 de ani şi este domiciliat în comuna Băbeni, judeţul Vîlcea.

Miercuri 11 aprilie, poliţiştii au reuşit să documenteze activitatea infracţională a 3 persoane învinuite de comiterea mai multor infracţiuni la Legea 241 din 2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi la Legea 31 din 1990 privind societăţile comerciale. Potrivit IPJ Alba, “în urma cercetărilor a rezultat că în perioada august 2009 – iulie 2010, învinuitul B.G., de 42 de ani, din comuna Băbeni, judeţul Vîlcea, împreună cu învinuitul P.D., de 31 de ani, din aceeaşi localitate, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din Sebeş, nu au înregistrat în contabilitatea firmei achiziţiile efectuate şi veniturile realizate din comercializarea cerealelor, cauzând în acest mod un prejudiciu bugetului de stat în valoare totalã de  718.255 lei.”

Ulterior, pentru a se sustrage de la urmărire penală, afaceriştii au transmis fictiv părţile sociale, lui D.I.N., de 24 de ani, din Grăniceri, judeţul Arad,  însă au continuat să deruleze relaţii comerciale şi au retras din contul bancar al societăţii comerciale, suma totală de 494.550 de lei, pe care au folosit-o într-un scop contrar intereselor societăţii. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, transmitere fictivă de părţi sociale şi folosirea cu rea credinţă a creditelor societăţii.

“Faţă de învinuitul B.G. a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă”, mai arată comunicatul Poliţiei Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea