Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Administrarea unor medicamente pentru osteoporoză prezintă risc crescut de boli cardiovasculare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia Naţională a Medicamentului recomandă medicilor prudenţă în prescrierea unor produse pentru osteoporoză pentru că ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare. Această recomandare vine după ce Comitetul de farmacovigilenţă al Agenţiei Europene a Medicamentului a recomandat suspendarea utilizării acestora.

Comitetul de farmacovigilenţă pentru evaluarea riscului a recomandat suspendarea utilizării medicamentelor Protelos/Osseor (ranelat de stronţiu), recomandarea fiind transmisă Comitetului pentru medicamente de uz uman spre analiză în vederea emiterii unei opinii finale, care va fi formulată în perioada 20 – 23 ianuarie 2014, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

„Ministerul a dispus Agenţiei Naţionale a Medicamentului să informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenţă şi să le recomande acestora o prudenţă deosebită în raport cu produsul mai sus menţionat, astfel încât siguranţa pacienţilor să nu fie afectată. În momentul în care va fi dată publicităţii decizia finală a Agenţiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sănătăţii va lua toate măsurile care se impun”, se mai arată în comunicat.

La sfârşitul lunii aprilie 2013, Agenţia Europeană a Medicamentului informa că a fost recomandată restricţionarea utilizării produselor menţionate, după ce s-a constatat că acestea ar prezenta un risc sporit de boli cardiovasculare. Astfel, s-a recomandat restricţionarea accesului la aceste medicamente pentru pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare şi prescrierea produselor numai pentru tratarea osteoporozei severe cu risc crescut de fractură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea