Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Activitate culturală bogată la Arhive, în prima jumătate din acest an

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul Județean al Arhivelor Alba a întocmit un raport privind activitatea culturală a instituției din prima jumătate a acestui an.

Din datele comunicate rezultă că deși pentru primele 6 luni ale anului 2012 a fost planificată realizarea a 2 expoziţii, au fost realizate 6 astfel de evenimente: „Handy 100 – Un cavaler al Veselei Figuri. Eugen Handelsmann (1912-1989)”, „Opera socială a Reuniunilor de femei”, „Elev în comunism”, „O victorie măreaţă! Încheierea colectivizării agriculturii în România”, „Jandarmeria Alba între tradiţie şi modernitate”, „Reclame în Epoca de Aur”, colaboratorii noştri statornici fiind Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, dar şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Avram Iancu” al Judeţului Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La sala de studiu au fost eliberate 175 permise (faţă de 109 permise eliberate în perioada similară a anului 2011), din care 5 pentru cetăţeni străini. La solicitarea cercetătorilor, care au avut 461 prezenţe, li s-au pus la dispoziţie 1.246 dosare şi registre şi 61 publicaţii.

La biblioteca documentară s-a reuşit înregistrarea şi fişarea a 51 publicaţii, dintre care 11 cărţi şi 40 periodice, toate primite prin donaţie, în condiţiile în care în cursul anului 2011 au fost înregistrate 39 publicaţii.

”Deşi nu este principala atribuţie a arhivelor, activitatea culturală este acel aspect al activităţii instituţiei care face cunoscută publicului larg munca arhiviştilor şi arhivarilor”, a precizat Dana Zecheru, șeful SJAN Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea