Rămâi conectat

Economie

Acțiune în forță pentru ANAF: Amenzi uriașe pentru comercianții care nu au case de de marcat cu jurnal electronic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Val de controale la casele de marcat. Inspectorii ANAF  au dat amenzi de 4,12 milioane de lei în toată țara pentru încălcarea obligaţiilor legale privind casele de marcat cu jurnal electronic, a transmis miercuri Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (ANAF).

Inspectorii au verificat modul în care 3.339 de firme din toată ţara au respectat prevederile legale referitoare la dotarea şi utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic și a aplicat 450 de avertismente, precum şi amenzi şi confiscări. Valoarea totală a celor 686 amenzi este de 3,79 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 322.037 lei, conform Mediafax.

În acelaşi timp, inspectorii antifraudă au suspendarea activitatea comercială în 15 locații, în 12 pentru încălcarea prevederile legale privind utilizarea caselor de marcat, iar în trei locații pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal.

87% din avertismente au fost aplicate contribuabililor care la data controlului nu achiziționaseră noile case de marcat cu jurnal electronic. ANAF transmite că după dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente, ci sancțiuni importante, precum amenzi de până la 10.000 de lei, confiscarea tuturor încasărilor și suspendarea activității comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic.

ANAF precizează că acțiunile de monitorizare și control ale inspectorilor antifraudă vor continua pentru asigurarea respectării obligațiilor legale privind dotarea și utilizarea noilor case de marcat cu jurnal.

Sursa: stiripesurse.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, datorită avansului înregistrat în industria prelucrătoare (+7,1%), informează miercuri Institutul Naţional de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea