Acord de mediu pentru proiectul RMGC

Potrivit declaraţiei directorului executiv al APM Alba, ing. Vasile Todea, proiectul minier al companiei Roşia Montană Gold Corporation va primi acordul de mediu din partea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Sibiu în termen de 30 de zile, apoi va fi afişat pe site-ul agenţiei, fiind supus dezbaterii. „Am înţeles că nu vor fi reluate toate procedurile, care au fost deja parcurse. Proiectul companiei Roşia Montană Gold Corporation e o şansă de dezvoltare pe orizontală a zonei Munţilor Apuseni. Au fost consultaţi specialişti de mare prestigiu şi cu toţii şi-au dat acordul pentru ca investiţia să meargă mai departe”, a precizat Vasile Todea. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

toma 12 februarie 2011 at 7:56

O minciuna cit Todea de mare. Care specialisti ? Sa fie cei din Academia Romana, cel mai inalt for stiintific romanesc ? Ma indoiesc. Pe acestia nu-i asculta nimeni. Pai se vede de la o posta ca e ordin de la imparatie…iar un slujbas marunt nu poate sa spuna decit ,,da, sa traiti,,….ei; bine, noi…asa cum se vede.

gaby 14 februarie 2011 at 22:37

de ce trebuie sa ne indoim de ce spun specialistii? doar pentru ca noi avem alt punct de vedere trebuie sa facem atata haz? mai intai sa vedem cine spune asta si dupa sa aruncam cu pietre si noroi, dar asa e romanu, vorbeste fara sa evalueze …

delu 12 februarie 2011 at 8:13

in sfirsit v-ati hotarit dupa 14 ani felicitari pdl da-ti o sansa pt. locuitori din apuseni

rosca 12 februarie 2011 at 17:51

Nu uitati ca cei care dati acum acordul, veti putea fi luati din pat noaptea, daca se va produce vreo agresuìiune asupra mediului in anii urmatori, pt ca voi asa a’ti primit SARCINA !!!!!

catalin 14 februarie 2011 at 15:23

Iti dai seama ca asta nu este un argument credibil. Cine da acordul unui astfel de proiect o face in cunostinta de cauza nu pentru ca n-are nimic mai bun de facut. Dar cine sa inteleaga…

gaby 14 februarie 2011 at 22:39

daca se intampla ceva cu mediul se intampla dintr-o eroare umana nu din cauza unui proiet, se poate intampla la cernavoda sau la rosia montana, nu e o conditie ca sa nu se intample, poate fi aici sau in SUA …

ion romanul 13 februarie 2011 at 16:35

De unde stie Todea ce se va intampla peste 30 de zile? Si de ce Agentia din Sibiu? In mod normal si legal, acest acord de mediu il va da Ministerul Mediului, nu o simpla agentie regionala. Proiectul e mult prea important. Dincolo de aceste intoxicari penibile, sa nu uitam cine este acest asa-zis inginer Vasile Todea. Este slujbasul marunt, cumparat de RMGC, care a refuzat, anii trecuti, sa permita ONG-urilor sa consulte documentele de aprobare pentru niste foraje la Bucium. A facut acest lucru, desi exista o sentinta judecatoreasca definitiva si fusese trimis un executor judecatoresc pentru a-l forta pe Todea sa desecretizeze hartiile respective (desigur, ilegale). In consecinta, Todea a fost amendat cu cate 500.000 de lei vechi pe zi. A platit mai bine de 12 luni, calculati cate milioane, pana cand situatia s-a musamalizat cu ajutorul autoritatilor judetene Alba. Si, bineinteles, va imaginati ca n-a platit Todea din buzunar, ci compania RMGC, in slujba careia este si astazi. Rusine, romani! Am ajuns slugi la straini si le vindem aurul tarii pentru un blid de linte. Rusine istorica!

toma 13 februarie 2011 at 19:26

Un fost CAP-ist cu o calificare asidua la coada vacii..

catalin 14 februarie 2011 at 15:20

Proiectul este de multi ani. Nu s-a nascut ieri. Dosarele au tot fost depuse si evaluate. E firesc sa stie ce se va intampla, cel putin la nivel regional. Fiecare stie ce se intampla pe tarlaua lui.

Mircea 13 februarie 2011 at 20:55

in primul rand, ca sa salvam aceasta tara, trebuie sa INVATAM LIMBA ROMANA, a carei gramatica este intortocheata de multi conationali, precum si dumneata (ma refer la „ve-ti” sau „v-a”).
Privind turismul in Rosia Montana, acest lucru nu poate exista decat pe hartie, localitatea fiind greu accesibila, avand putine atractii turistice si cu infrastructura la pamant.

roman 13 februarie 2011 at 21:13

Localitatea e greu accesibila ? Evident la un creer ca al tau ! Pai daca esti greu de cap si mai ales de spirit turismul in zona respectiva e inaccesibil pentru tine. La tine turismul se face pe sosea de 6 benzi, cu gratare la marginea drumului-lizierei padurii, si cacare in padure !
Daca omul a gresit gramatical nu inseamna ca nu are bun simt.
La mine turismul inseamna : rucsac in spate, mers pe sosea 5 km, ( Doamne ce-mi placeeee!) , urcat si mers prin zone cit mai greu accesibile. E sanatate curata. Si Rosia Monatana are sosea din pacate si daca stau la Gura Rosiei, ma ia cine va cu masina….(Sic)

catalin 14 februarie 2011 at 15:18

🙂 Poate asta inseamna pentru tine turism. Nu si pentru a dezvolta o zona. Nu si pentru ca acea localitatea sa castige bani din turism. Cu un rucsac si o noapte in cort localnicii de acolo nu au nimic de castigat. Iar aici se vorbeste de turism, din prisma lor.

Observator 14 februarie 2011 at 15:32

Zici ca esti … „roman”?
Explica-ne atunci ce inseamna „creer”?
Ca cu (Sic) turismul ne-ai lamurit!

albaiulianca 14 februarie 2011 at 22:52

mai omule, omului i-a scapat o litera, i, din greseala, te bagi in seama aiurea in loc sa zici ceva inteligent

Comentariile sunt oprite