Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Acoperișurile și planșeele peste etaj ale Palatului Principilor din Alba Iulia au fost restaurate: TARIFE pentru bilete propuse de primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acoperișurile și planșeele peste etaj ale Palatului Principilor din Alba Iulia au fost restaurate: TARIFE pentru bilete propuse de primărie

Lucrările de reabilitare a acoperișurilor și planșeelor peste etaj ale corpurilor A, B, C, D, F și G ale Palatului Principilor Transilvaniei din municipiul Alba Iulia au fost recepționate de primărie.

Lucrările extrem de complexe (supervizate inclusiv de istorici de artă şi specialişti atestați de Ministerul Culturii) au vizat toate șarpantele de lemn existente, bolțile și planșeele de lemn peste etaj și învelitorile ansamblului Palatul Principilor Transilvaniei și au constat în:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

– eliminarea cauzelor de infiltrații de apă meteorică (înlocuire învelitoare, înlocuire sistem de colectare și evacuare ape meteorice); țigla existentă a fost înlocuită cu una ceramică tip ”solzi”, cu şipci şi contrașipci de lemn, cu dispunere de folie anticondens;
– eliminarea atacului biologic la nivelul tuturor subansamblurilor structurale și nestructurale;
– reabilitarea și consolidarea zidăriilor de la nivelul podului și a șarpantei;
– înlocuirea planșeelor din lemn degradate;
– reabilitarea acceselor și scărilor din pod.

”Palatul Principilor Transilvaniei a intrat într-o nouă etapă. Acum trei luni am recepționat corpul E, complet restaurat, iar acum avem finalizate acoperișurile și planșeele peste etaj ale celei mai importante clădiri administrative din Transilvania Evului Mediu, în care a locuit și Mihai Viteazul. Facem eforturi susținute pentru a da din nou viață acestei clădiri unicat, sub forma Muzeului Palatul Principilor Transilvaniei” a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Palatul Principilor Transilvaniei are o suprafață desfășurată de 14.005 mp și o suprafață construită de 6.143 mp, suprafața construită a nivelului pod fiind de 4.722 mp. Valoarea totală a lucrării recepționate vineri este de 16.128.472 lei (inclusiv TVA), din care 16 milioane lei de la bugetul de stat (99,20%), iar 128.472 lei (0,80%) cofinanțare din bugetul local al Municipiului Alba Iulia.

Primăria municipiului Alba Iulia anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind stabilirea taxelor și tarifelor la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei.

Bilete de acces expoziție permanentă

Bilet de acces – individual

  • Adulți (tarif întreg) – 20 lei / persoană
  • Pensionari – 15 lei / persoană
  • Elevi/Studenți – 5 lei / persoană

Bilet de acces – pentru grup

  • Grup adulți – Minim 20 de persoane – 15 lei / persoană
  • Grup pensionari – Minim 20 de persoane – 10 lei / persoană
  • Grup elevi/studenți – Minim 20 de persoane – 4 lei / persoană

Bilet de acces – familie

  • 2 adulți + 1 copil – 30 lei
  • 2 adulți + 2 copii – 40 lei

Copiii în vârstă de până la 6 ani au accesul gratuit în expoziția permanentă. Copilul cu handicap, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate la bilete de intrare la spectacole și muzee.

Adultul cu handicap beneficiază de bilete de intrare la spectacole, muzee, manifestări artistice și sportive, astfel:

a) adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate;
b) adultul cu handicap mediu și ușor beneficiază de bilete de intrare în aceleași condiții ca pentru elevi și studenți.

Accesul tuturor categoriilor de persoane cu dizabilități și a însoțitorilor acestora se va face pe baza de certificat de handicap și/sau a oricăror alte acte doveditoare.

Elevii și studenții beneficiază de o reducere de 75% din costul unui bilet întreg, accesul făcându- se pe bază de carnet de elev sau student.

Se pot acorda gratuități/scutiri privind biletul de acces, prin dispoziția sau la solicitarea scrisă a Primarului Municipiului Alba Iulia, cu ocazia unor evenimente deosebite sărbători naționale sau în cadrul unor programe social-educative/culturale, în funcție de capacitatea sau numărul de locuri disponibile.

Prețurile de vânzare a biletelor de intrare reprezintă prețurile finale de vânzare, în sensul că includ timbrele conform prevederilor legale în vigoare și taxa pe valoarea adăugată. Prețurile biletelor vor putea fi actualizate/modificate în orice moment, iar această actualizare/modificare va înlocui orice preț anterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea