Rămâi conectat

Ştirea zilei

Achiziția pe lotul 1 al DJ 107 I, Transalpina de Apuseni, contestată la CNSC de către PRENIS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Achiziția pe lotul 1 al DJ 107 I, Transalpina de Apuseni, contestată la CNSC de către PRENIS

Achiziția pe lotul 1 al drumului județean 107 I, supranumit și „Transalpina de Apuseni” a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către Asocierea PRENIS S.R.L. – DIMEX-2000 COMPANY.

Câștigători ai licitației au fost declarați cei de la Elis Pavaje, însă deocamdată nu va putea fi semnat contractul, până la soluționarea contestației depuse în data de 4 noiembrie.

CNSC are termen 20 de zile pentru soluționarea contestației, abia apoi putând fi semnat contractul pentru lotul 1 al Transalpinei de Apuseni.

Cinci ofertanți și-au disputat contractul în valoare de peste 127 milioane de lei, respectiv mai mult de 25 de milioane de euro. Oferte au fost depuse de Elis Pavaje (cu cinci subcontractanți și un terț); Asocierea condusă de Prenis SRL, Dimex 2000 Company (cu cinci subcontractanți); Asocierea SC Far Foundation SRL (lider), Drum Serv, Nomis 2003 SRL (cu mai mulți subcontractanți); Asocierea Deconstruct AG (lider), Beton Constructorul, MRC Culici 2016, Hydrostroy AD; Asocierea MBS Group (lider), Drumuri Orășenești SA (cu patru subcontractanți).

Potrivit caietului de sarcini, până în prezent pe lotul 1 au fost executate lucrări în procent de aproximativ 29% din valoarea contractului de execuție, constând în: amenajarea terenului, terasamente, structură rutieră (strat de fundație din balast, strat de piatră spartă, strat de legătură din mixtură asfaltică), podețe tubulare de descărcare și podețe de acces, scurgerea apelor, lucrări de consolidări (fundație adâncită de parapet).

Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri. Lucrările în continuare vizează reabilitare părții carosabile prin execuție fundație din balast și piatră spartă și două straturi de mixturi asfaltice; construire/reabilitare poduri și podețe; montare parapeți flexibili pe fundații izolate/adâncite.

Drumul judeţean are o lungime de circa 70 de kilometri şi străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Trăscău. Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată a Apusenilor. CJ Alba urmează să anunțe o licitație publică și pentru lotul doi, în lungime de 39 de kilometri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Mașină de miliție din anii 1975-1980 la Retro Parada Primăverii 2024. Replică rară a fostelor mașini ale poliției

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Mașină de miliție din anii 1975-1980 la Retro Parada Primăverii 2024. Replică rară a fostelor mașini ale poliției În acest weekend în cetatea Alba Iulia la evenimentul dedicat mașinilor Retro Parada Primăverii, și-a făcut apariția și „ștrămoșul” autovechiculelor actuale de poliție. O replică exactă a fostelor mașini care deserveau miliției. Mașina este o replică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea