Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Accident de muncă în Zlatna: Doi angajați de la o firmă care produce Sulfat de Cupru au ajuns, cu arsuri, la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi bărbați cu vârste de 30 și 54 de ani, angajați la o firmă din Zlatna, au ajuns, duminică seara, la spital, cu arsuri pe 11%, respectiv 38% din corp. Aceștia au fost răniți după ce suportul unui vas cu soluție de acid sulfuric, suspendat la circa 2 metri înălțime, s-a rupt iar lichidul aflat aproape de fierbere s-a răsturnat.

Reprezentantul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a declarat că cei doi au fost aduși ieri seară, cu ambulanța, la secția de urgențe. S-a urmat protocolul, s-au făcut intervențiile pentru stabilizare și apoi au fost transferați la spitalele din Sibiu și Timișoara.

Potrivit reprezentantului ITM Alba, Vasile Suciu, responsabil cu accidentele de muncă, incidentul s-a produs duminică în jurul orei 18.00, la o firmă din Zlatna care produce Sulfat de Cupru, după ce suportului unui vas în care se afla soluție de acid sulfuric aflată aproape de fierbere (aproximativ 95 de grade Celsius), s-a rupt iar lichidul s-a vărsat în hală. Cei doi bărbați, aflați mai aproape, au suferit arsuri pe 11% din corp (bărbatul în vârstă de 30 de ani) și pe aproximativ 38% din corp (bărbatul în vârstă de 54 de ani).

În hală mai erau prezenți 3 muncitori, dintre care unul a fost stropit cu soluție în zona urechii și a fost tratat la fața locului de echipajul ambulanței, iar ceilalți doi nu au fost afectați.

Un inspector ITM Alba se afla luni dimineața la firma din Zlatna, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul și pentru a verifica documentele specifice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea