Rămâi conectat

Ştirea zilei

A refuzat recoltarea probelor pentru stabilirea alcoolemiei de teamă că se îmbolnăvește de COVID. Doi ani de închisoare cu suspendare, pentru un bărbat din Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
A refuzat recoltarea probelor pentru stabilirea alcoolemiei de teamă că se îmbolnăvește de COVID. Doi ani de închisoare cu suspendare, pentru un bărbat din Alba

Un bărbat din județul Alba s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat recoltarea probelor pentru stabilirea alcoolemie, temându-se că s-ar îmbolnăvi de COVID-19.

În luna noiembrie a anului 2021, în jurul orei 19.30, bărbatul a fost oprit de organele de poliţie în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din oraşul Zlatna, în timp ce se deplasa în direcţia Alba Iulia-Zlatna.

După oprire conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest marca DRAGER, rezultând că avea o concentraţie de 0,70 mg/litru alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Spitalul Judeţean Alba, în jurul orei 20.20 conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, deși i-a fost adus la cunoştinţă faptul că refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei constituie infracţiune.

Fiind audiat în calitate de suspect și ulterior în calitate de inculpat, acesta a recunoscut săvârșirea faptei. A declarat că în data de 08.11.2021, în jurul orelor 18:00, după ce s-a întors de la serviciu, a consumat un pahar de ţuică şi o bere, fără aport alimentar.

Ulterior, a venit acasă şi colegul de apartament, care i-a comunicat că tatăl inculpatului se simte rău, iar pentru că părinţii acestuia nu au răspuns la telefon, inculpatul s-a hotărât să plece la locuinţa părinţilor din Bucium.

Inculpatul a arătat că a plecat însoţit de un martor, dar acesta din urmă a refuzat să îi conducă autoturismul.

Inculpatul a mai declarat că după ce a fost oprit de organele de poliţie şi testat cu apartul alcooltest, acesta s-a deplasat împreună cu agenţii de poliţie la Spitalul de Urgenţă Alba Iulia, unde a refuzat să îi fie recoltate probe biolgice, întrucât s-a temut să nu fie infectat cu virusul SARS Cov 2.

„În baza art. 337 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În temeiul art. 91 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei, termen de supraveghere stabilit conform art. 92 Cod penal.”, arată hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea