A patra zi de proteste pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva. Credincioșii rostesc rugăciuni și cântă împreună

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

A patra zi de proteste pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva. Credincioșii rostesc rugăciuni și cântă împreună

A patra zi de proteste la Catedrala din Iași! Câteva sute de persoane s-au adunat din nou în faţa Mitropoliei. Ei protestează paşnic, rostind rugăciuni şi cântând împreună. Aceştia au citit acatistul Cuvioasei Paraschiva, alături de ei fiind şi preoţi. Chiar dacă au protestat paşnic, majoritatea nu au păstrat distanţa fizică dintre ei şi cei mai mulţi credincioşi nu purtau măşti.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că persoanele nemulţumite că nu se mai organizează pelerinaj de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva trebuie să înţeleagă că „avem o sărbătoare religioasă într-un context pandemic”.

ELIT

Citește și: Mesaje de Sf Parascheva. Urări de Sfânta Parascheva și felicitări de Sfânta Paraschiva pentru cei ce își sărbătoresc onomastica

„Să se gândească că avem o sărbătoare religioasă într-un context pandemic. Tot ceea ce a însemnat acest an a însemnat un an diferit faţă de ceilalţi ani atât ca sărbători pascale, ca Rusalii, vacanţe, început de an, ca şcoală în general. Haideţi să gândim că trebuie să adaptăm acest pelerinaj la pandemie şi nu pandemia la pelerinaj. Să ne gândim totuşi la cei care sunt în spitale, la cei care şi-au pierdut viaţa şi la corpul medical. Suntem acolo, şi noi avem credinţa în suflet, cu toţii o avem, toţi ne rugăm şi la intrarea în schimb şi la ieşirea din schimb şi pentru cei care îi îngrijim”, a spus duminică ministrul Sănătăţii, întrebat la Iaşi ce mesaj are pentru cei care au protestat două zile la rând în faţa Mitropoliei Moldovei în legătură cu organizarea pelerinajului.

Ministrul Sănătăţii a precizat că mesajele autorităţilor au fost clare inclusiv în discuţiile cu reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi cei ai Patriarhiei.

„Cred că mesajele noastre au fost destul de clare inclusiv în discuţiile pe care le-am avut cu Patriarhia sau Mitropolia. S-ar părea că evoluţia ar trebui să ne reaşeze pe toţi, să ne respectăm partea noastră de treabă (…). Noi suntem aici, sistemul medical este aici, capacităm numărul de paturi, capacităm numărul de paturi din Terapie Intensivă, după cum aşteptăm ca din partea celor care participă la aceste activităţi să respecte nişte reguli”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Sfânta Cuvioasă Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei.

sursa: stiripesurse.ro

1 comentariu

ciclop 11 octombrie 2020 at 22:14

prea inaltii si prefericitii ar trebui sa nu vorbeasca de la distanta, sa vina in mijlocul credinciosilor asa cum vin acestia, nu cu avioane speciale si nu cu mercedes-uri pe ” care dai un ban dar merita ” , asa cum zice cel mai prea inalt si mai prea fericit !!! de rugat te poti ruga oriunde si oricand important este sa fii viu si sanatos si sa ai credinta sincera. Prea inaltii, prea fericitii stau „la scuteala” si ii indeamna pe altii sa vina si sa se expuna .
O INTREBARE PENTRU prea inalltii si prea fericitii : DACA SE IMBOLNAVESC SE ROAGA SAU VIN LA MEDIC.!!

Comentariile sunt oprite