Rămâi conectat

Ştirea zilei

A început şedinţa de constituire a Consiliului Local Sebeş. Surprizele continuă! Rămâi să afli cine va fi noul viceprimar

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După surprizele înregistrate ieri la constituirea Consiliului Local Alba Iulia şi Consiliului Judeţean Alba, unde în urma votului majorităţii consilierilor aleşi, în conducerea administraţiei locale au ajuns doi liberali, respectiv Simone Albani – viceprimar şi Florin Roman, vicepreşedinte CJ Alba, azi la ora 13.00 este programată şedinţa de constituire a Consiliului Local Sebeş.

Aici, potrivit declaraţiilor făcute ieri de Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba, înţelegerea politică cu PDL Alba, pentru Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean mai cuprinde şi Consiliul Local Sebeş. Astfel, PNL-iştii speră ca, susţinuţi de consilierii PDL să îl impună viceprimar la Sebeş pe Cristian Radu.

UPDATE: La ora 13.15 a început şedinţa în urma căreia consilierii locali vor depune jurământul şi vor alege viitorul viceprimar. Au făcut prezenţa toţi cei 19 consilieri locali ai Sebeşului.

Se vehiculează varianta unei noi lovituri de teatru în care actualul viceprimar democrat Adrian Bogdan, să fie propus pentru această funcţie chiar de primarul social democrat, Alexandru Dăncilă şi astfel liberalii să rămână fără susţinerea promisă.

În urma votului alegătorilor din 10 iunie, noul Consiliu Local Sebeş este format din 8 consilieri USL (4 PSD, 3 PNL, 1 PC), 8 consilieri PDL, 2 consilieri PPDD şi un independent pe nume Dan Frăţilă.

UPDATE 13.30: Din partea Instituţiei Prefectului Alba, la şedinţa de constituire a CL Sebeş este prezent subprefectul Cornel Murg. Acesta a declarat şedinţa legal constituită, după care a luat cuvântul fostul primar, Mugurel Sârbu, care a spus că e un moment de bilanţ, dar nu o să facă un bilanţ ci o să mulţumească celor care i-au fost alături timp de 4 ani. A adresat o mulţumire formală, după cum chiar el s-a exprimat, Consiliului Local care a contribuit la desfăşurarea activităţii administrative în Sebeş, colegilor din Primărie care au trudit alături de el şi Consiliul Local, serviciilor publice, comunităţii. Le-a urat noilor aleşi să aibă parte de cât mai multe realizări şi de mulţumiri din partea cetăţenilor oraşului.

La sfârşitul discursului de despărţire, Mugurel i-a oferit eşarfa tricoloră noului primar Alexandru Dăncilă.

Dăncilă a declarat că după învestire noii consilieri vor uita de culoarea politică pentru binele comunităţii.

Şedinţa este condusă de Ioan Muntean, decanul de vârstă al consilierilor şi secondat de Radu Cristian şi Vasile Spătaru, cei mai tineri dintre aleşii în Consiliul Local. (A.D.T)

UPDATE 14.00: După ce consilierii şi primarul au depus jurământul, s-au făcut propunerile pentru funcţia de viceprimar. Astfel cei propuşi sunt:

– Adrian Bogdan PDL

– Dorin Nistor PDL

– Radu Cristian PNL

– Radu Roncea PPDD

Şedinţa a intrat în pauză până se termină de completat buletinele de vot, după care va urma votarea efectivă. Votul este secret, astfel că nimic nu este sigur până la numărarea  finală a buletinelor.

UPDATE 14.40: Din cauză că niciunul dintre candidaţi nu au obţinut cel puţin 10 voturi se va face un al doilea tur de scrutin, între primii doi clasaţi: Adrian Bogdan şi Radu Cristian.

Rezultatele votului din primul scrutin sunt:

– Radu Cristian PNL – 7 voturi

– Adrian Bogdan PDL – 6 voturi

– Dorin Nistor PDL – 5 voturi

– Radu Roncea PPDD – 1 vot

UPDATE: Adrian Bogdan a obţinut marţi, 26 iunie, un nou mandat de viceprimar al Sebeşului, fiind votat de către  13 consilieri locali din 19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea