Rămâi conectat

Ştirea zilei

A început judecata apelului în dosarul crimei de la Lunca Mureșului. Inculpatul acuzat de omor nu recunoaște nici acum fapta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a demarat judecarea fazei de apel a dosarului privind uciderea fostului primar din Lunca Mureșului, Ioan Rusu. Inculpatul judecat pentru omor, Barsony Gligor, a fost condamnat de Tribunalul Alba la pedeapsa de 30 de ani de închisoare și plata unor daune morale totale de 300.000 de lei către trei persoane civile.

La Curtea de Apel a avut loc primul termen de judecată. Spre deosebire de situația de la Tribunalul Alba, unde a fost foarte greu convins să dea o declarație, la Curtea de Apel, inculpatul, s-a oferit să dea o asemenea declarație. În esență, Barsony Gligor a declarat, ca și la instanța de fond, că este nevinovat și că dacă ar fi săvârșit fapta, ar fi distrus toate probele. Este vorba, în principal, despre o pereche de pantaloni pe care era sângele său, descoperită de polițiști în apropierea locuinței sale. Striațiile de pe pantaloni s-au potrivit perfect cu o urmă în noroi identificată lângă mașina victimei.

Inculpatul a explicat prezența sângelui pe pantaloni prin faptul că s-ar fi șters, după ce s-a lovit în timp ce tăia lemne de pe terasamentul căii ferate din apropiere, în ziua în care a avut loc fapta de omor. În rechizitoriul Parchetului se suține că Barsony Gligor s-a rănit la mâna stângă în timp ce se lupta cu victima, pe care a înjunghiat-o cu mai multe lovituri de cuțit. ”Dacă aș fi comis fapta, aș fi distrus toate probele care mă incriminau”, a spus, în fața instanței, inculpatul. Acesta a lansat și o teorie potrivit căreia pantalonii aruncați de el lângă tomberonul din curtea casei, ar fi fost luați de o persoană necunoscută care apoi a plasat urmele sale biologice (sânge) în interiorul mașinii victimei.

”Cine a făcut lucrarea, a făcut-o bine”, a mai spus bărbatul judecat pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Barsony Gligor a încercat să ofere și un alibi pentru intervalul orar în care a avut loc crima (18.00 – 18.30), în 26 noiembrie 2016. A spus că la momentul respectiv a fost în locuința unui nepot de-al său, martor în dosar, care l-a pansat la mână și unde a stat până la ora 22.00. ”Nu este adevărat că martorul m-ar fi pansat la mână în seara de 26 noiembrie 2017, după ora 20.00. În realitate am fost pansat la ora 18.15”, a declarat inculpatul. Acesta a mai spus că în locuința nepotului său s-ar fi întâlnit cu o femeie din sat, martoră și ea în cauză, căreia i-ar fi dat suma de 100 de lei.

La Tribunal, martora respectivă a declarat că nu l-a văzut pe inculpat în locuința nepotului acestuia. Pentru lămurirea acestei situații, la solicitarea avocatului inculpatului, instanța de la Curtea de Apel a decis să îi citeze pe cei doi martori, pentru următorul termen de judecată. Inculpatul a mai spus că s-a întâlnit ultima dată cu Ioan Rusu cu o seară înainte de comiterea faptei, în centrul satului, unde au discutat și i-a dat suma de 50 de lei. ”Mă înțelegeam foarte bine cu cu victima. Era mai mult decât un părinte pentru mine”, a completat Barsony Gligor.

Pe lângă citarea celor doi martori, instanța de judecată s-a sesizat din oficiu și a decis să transmită o solicitare către Serviciul de Medicină Legală pentru completarea raportului medico-legal depus la dosar cu ora exactă a decesului victimei Ioan Rusu. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces. Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 03.30, lângă maşina proprie, la marginea satului de către şeful de post şi un prieten de familie, chemat de soţie în ajutor pentru a-l căuta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea