Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

A furat cutia milei dintr-o mănăstire. Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru furt calificat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jefuitorul de mănăstiri a fost trimis în judecată pentru furt calificat lBărbatul a făcut închisoare după ce a sustras cutia milei dintr-o mănăstire din Cluj lÎn ianuarie 2019 a furat o sumă de bani de la Mănăstirea Oașa

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Băițan Iulian Stejerel, originar din comuna Mihalț, este acuzat că a furat suma de 7.592 de lei dintr-o chilie a Mănăstirii Oașa. Jaful a avut loc în noaptea de 27/28 ianuarie 2019. Bărbatul nu a ajuns departe cu banii furați, deoarece a fost prins în scurt timp de polițiștii din Sebeș sesizați de către călugării de la mănăstire.

A fost prins pe teritoriul comunei Șugag, iar asupra acestuia a fost găsită întreaga sumă de bani sustrasă de la mănăstire. Poliţiştii l-au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore și l-au prezentat magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, care au dispus, faţă de acesta, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sebeș în data de 27 februarie 2019.

Bărbatul nu este la prima faptă de furt dintr-o mănăstire. În februarie 2018, Băițan Iulian Stejerel a fost eliberat din închisoare după ce a executat o pedeapsă de 1 an și 2 luni tot pentru furtul unei sume de bani. ”Victima” acestuia a fost, de această dată, Mănăstirea Sf. Ilie din Băișoara, județul Cluj, de unde a furat suma de 1.000 de lei.

Fapta a avut loc în noiembrie 2014. Bărbatul a sustras atunci o casetă metalică în care se adunau donații de la credincioși. La fel ca în cazul jafului de la Mănăstirea Oașa, acesta s-a cazat peste noapte, fiind un cunoscut mai vechi al starețului. Noaptea, a pătruns în biserica mănăstirii, de unde a sustras o casetă metalică în care se adunau donații de la credincioși.

A dus cutia metalică în camera unde era cazat, a forțat capacul cutiei și a luat banii strânși din donații, după care a părăsit incinta mănăstirii. A doua zi dimineața starețul a observat lipsa cutiei din biserică și pe covor urme de încălțăminte care duc în altar la ușa care face accesul în biserică. S-a deplasat în camera în care era cazat inculpatul și a constatat că acesta plecase, iar cutia deschisă se afla în pat, acoperită cu perne.

Pe lângă bani, hoțul a sustras din beciul mănăstirii și o sticlă de 1,5 litri de vin, pe care a băut-o înainte de a da atacul la cutia milei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea