Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

A fost lansat proiectul de formare/training în domeniul primului ajutor de bază

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În cursul zilei de ieri, la sediul Filialei Alba a Crucii Roşii a fost lansat proiectul „Sistem naţional standardizat de formare/training al Crucii Roşii Române în domeniul primului ajutor de bază”. Aşa cum a precizat directorul Crucii Roşii Alba, Adrian Duşa, prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE – Islanda, Liechtenstein şi Norvegia), Societatea Naţională de Cruce Roşie desfăşoară un proiect de dezvoltare a unui sistem naţional standardizat de formare în prim ajutor de bază, în conformitate cu standardele europene în vigoare. Valoarea totală a proiectului este de 2.215.974 euro, din care 1.988.173 euro contribuţia nerambursabilă din Mecanismul Financiar SEE şi 227.802 euro contribuţia Crucii Roşii Române. Perioada de implementare este de 24 de luni, derulându-se până pe data de 30 aprilie 2011. În cadrul acestui proiect sunt implicate toate filialele Crucii Roşii, inclusiv cea din Alba, unde se înfiinţează câte un centru de formare/instruire în domeniul acordării primului ajutor de bază. Cel de la noi din judeţ a fost înfiinţat ieri, la sediul Filialei Alba a Crucii Roşii. Obiectivele urmărite a fi atinse prin intermediul proiectului sunt: crearea şi acreditarea naţională şi la nivel european a 47 de centre de formare ale Crucii Roşii Române în primul ajutor de bază; pregătirea de formatori care vor asigura pregătirea instructorilor şi a voluntarilor; informarea şi educarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii cunoştinţelor de prim ajutor. După cum a precizat directorul Adrian Duşa, la nivelul judeţului nostru vor fi instruiţi 10 – 20 formatori (medici) şi 100 de voluntari (voluntari ai subfilialelor şi profesorii care educă echipele de sanitari pricepuţi). Cursurile se vor desfăşura la centrul nou înfiinţat, dotat din punct de vedere logistic cu toate cele necesare: manechine (adult, copil) cu diferite tipuri de plăgi, truse, defibrilatoare, manuale, CD-uri, laptop, proiector etc. Valoarea proiectului la nivelul judeţului Alba este de 15.000 de euro. Horia Timiş, directorul Spitalului orăşenesc Zlatna, unul dintre cei doi formatori implicaţi în proiect a menţionat că ţara noastră are un deficit în ceea ce priveşte persoanele instruite în acordarea de prim ajutor şi acest proiect este un sprijin în acest sens. De cele mai multe ori de acordarea primului ajutor depinde o viaţă, astfel că prin acest proiect şansele celor aflaţi la un pas de moarte cresc. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MIERCURI: Înotătorul Avram Iancu se întâlnește cu albaiulienii la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Va lansa la Alba Iulia cel mai recent volum ”Provocarea Rinului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

MIERCURI: Înotătorul Avram Iancu se întâlnește cu albaiulienii la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Va lansa la Alba Iulia cel mai recent volum ”Provocarea Rinului” Miercuri, 22 mai 2024, cu începere de la ora 17:00, toți cei ce iubesc sportul, aventura și călătoriile sunt așteptați la Biblioteca Județeană „„Lucian Blaga” Alba la o întâlnire cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea