Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

A fost desemnată fotografia anului de către UNICEF: Doi copii din Etiopia citind într-o școală devastată de război

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost desemnată fotografia anului de către UNICEF: Doi copii din Etiopia citind într-o școală devastată de război

Fotograful argentinian Eduardo Soteras a realizat Fotografia Anului 2022 în biblioteca devastată de război a unei şcoli primare din regiunea Tigray din Etiopia.

 

Fotografia Anului 2022 desemnată de UNICEF prezintă doi copii răsfoind cu interes niște cărți, din mormanul de manuale aflat pe jos, după ce școala lor a fost afectată de războiul din Etiopia.

„Zâmbetele de pe chipurile lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, în mijlocul distrugerilor şi a violenţei”, a precizat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii la ceremonia de premiere desfăşurată joi la Berlin.

Patroana UNICEF Germania, Elke Büdenbender, soţia preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a precizat că mesajului Fotografiei Anului 2022 îl reprezintă „dorinţa copiilor de a descoperi şi de a învăţa lucruri noi” care îi face să uite de natura periculoasă a unei situaţii.

„Imaginea câştigătoare este un îndemn pentru a face tot ceea ce ne stă în putere astfel încât copiii să se poată juca şi învăţa chiar şi în cele mai potrivnice circumstanţe. Întrucât aceasta este singura modalitate prin care îşi pot păstra speranţa şi încrederea în vremuri de război şi crize de altă natură”, a spus Elke Büdenbender.

Premiul al II-lea a fost acordat unei fotografii realizate de americanul Ron Haviv într-un subsol din Kiev, Ucraina. Imaginea înfăţişează mai mulţi copii refugiaţi în acel subsol din calea bombardamentelor, care privesc într-o carte pentru copii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea