Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

A apărut primul caz de îmbolnăvire cu gripă de sezon în Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până acum, în acest sezon nu a fost înregistrat niciun caz de gripă pe raza judeţului Alba. Iată că acum, pe final de lună februarie, a apărut primul caz de îmbolnăvire. Este vorba despre o femeie din Alba Iulia, asistent medical, căreia i s-a confirmat diagnosticul de îmbolnăvire cu tulpină gripală de tip B.

Analizele au fost efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi au confirmat suspiciunea de gripă. Femeia, în vârstă de 35 de ani, nu prezintă o formă severă de îmbolnăvire şi drept urmare nu a necesitat internarea. Boala a debutat brusc, cu febră mare, dureri de cap şi dureri musculare.

Medicii recomandă în continuare efectuarea vaccinării antigripale, precum şi luarea unor măsuri de prevenire a unor eventuale îmbolnăviri. Vaccinurile existente pe stoc în Alba sunt produse pentru a preveni o arie mai largă de tulpini gripale, printre care se numără şi cea de tip B, depistată la asistenta medicală din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea