90% mai puțini turiști în România, comparativ cu anul 2019. Cea mai mare scădere a numărului de sosiri din Europa

În România s-a înregistrat cea mai mare diminuare a sosirilor de turiști străini din toată Uniunea Europeană, înregistrând o scădere de 90% a nopților petrecute de străini în unitățile de cazare în luna iulie a acestui an, în comparație cu aceeași lună a anului trecut, potrivi datelor de la Eurostat.

Multe dintre ţările europene, în ciuda pandemiei, au continuat să se promoveze ca destinaţii turistice, abordând diverse strategii de promovare.

Elit ELIT

Totuşi, România a dus lipsă chiar şi înainte de izbucnirea pandemiei de o strategie de comunicare şi promovare în rândul turiştilor străini şi cu atât mai puţin în timpul pandemiei.

Chiar dacă pandemia a reprezentat o schimbare a comportamentului turiştilor, mulţi români nu au renunţat la a-şi petrece vacanţele în afara ţării.

Astfel, Bulgaria, o destinaţie populară în rândul turiştilor români, a primit din România cei mai mulţi turişti străini.

Românii au salvat litoralul bulgăresc în această vară. Dintr-un total de circa 450.000 de turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, circa 40% au fost români.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419