800 de posturi suplimentare de profesori în județul Alba, necesare pentru începerea noului an școlar. Aproape 50 000 de elevi din județ sunt așteptați în bănci

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

800 de posturi suplimentare de profesori în județul Alba, necesare pentru începerea noului an școlar. Aproape 50 000 de elevi din județ sunt așteptați în bănci

Este nevoie de circa 800 de posturi suplimentare de profesori în județul Alba, a anunțat inspectorul școlar general Cornel Sandu, în contextul începerii unui an școlar în care trebuie asigurată distanțarea fizică din clase, dar și învățământul online.

De asemenea, majoritatea școlilor preferă ”scenariul hibrid”, adică varianta cursurilor cu o parte din elevi prezenți în clase, în timp ce restul urmăresc online de acasă, pe calculator.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În ceea ce privește dotarea cu panouri despărțitoare din plexiglas pentru băncile cu două sau mai multe locuri pentru elevi, varianta aceasta nu ar fi agreată la nivel local, având în vedere costurile suplimentare. Mai degrabă, se preferă băncile individuale. Însă, și în această situație unele spații vor trebui reamenajate și este posibil să nu încapă toți elevii dintr-o clasă, în noile condiții.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit inspectorului școlar general Cornel Sandu, organizarea pe grupe mai mici se poate face la grădiniță și în ciclul primar, acolo unde sunt educatori și învățători, spune inspectorul general. Însă, la gimnaziu nu se poate intra în clase la ore diferite fiind vorba de materii predate de profesori diferiți.

În Alba, sunt 145 de unități de învățământ cu statut de persoană juridică și 336 unități arondate. În anul școlar 2020-2021 sunt înregistrați 34.998 de elevi în mediul urban și 12.827 în mediul rural, în total fiind 47.825.

Sursa: edupedu.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419