8 cazuri noi de infectare cu COVID-19, în ultima săptămână și 14 cazuri active la Cugir. Recomandările Primăriei Cugir pentru locuitorii orașului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Într-o postare în mediul online, Primăria orașului Cugir a precizat bilanțul săptămânal al cazurilor de COVID-19 și numărul cazurilor active de pe raza Cugirului, astfel, în ultima săptămână, cugirul a înregistrat 8 cazuri noi de infectare cu coronavirus și 14 cazuri active.

„Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență în momentul de făță la nivelul orașului Cugir sunt 14 cazuri active de COVID-19, dintre care 8 au fost confirmate în ultima săptămână. Dintre persoanele active, 6 sunt internate la Spitalul Orășenesc Cugir și 8 sunt la domiciliu. Tot în ultima săptămănă s-au vindecat 14 persoane. De la declanșarea pandemiei și până în prezent un număr de 89 de locuitori ai orașului s-au infectat cu virusul SARS-Cov 2, dintre care trei au decedat și 72 s-au vindecat.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În momentul de față, 13 persoane se află în carantină la domiciliu, fiind monitorizați permanent de către Serviciul Public de Asistență Socială Cugir și de DSP Alba.
SPAS Cugir se pregătește pentru distribuirea a peste 1500 de măști către persoanele vulnerabile: beneficiarii de ajutor social, cei care beneficiază de alocație de susținere, vârstnicii fără venituri sau cu venitul la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari și persoanele cu grad de handicap fără alte venituri în afara indemnizației de handicap. Aceste persoane vor primi de la DSP, prin SPAS Cugir un set de 30 măști de protecție pe lună.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Săptămâna aceasta autoritățile locale au realizat acțiuni de dezinfectare la nivelul a 15 scări de bloc, în care locuiesc persoanele depistate pozitiv și contacții lor direcți.
CLSU face apel la oamenii din Cugir să respecte cu multă strictețe măsurile de protecție și de distanțare fizică. Comitetul recomandă purtarea măștii inclusiv în spațiile publice deschise cum ar fi piețe, târguri și stății de autobuz. Totodată, autoritățile fac apel la persoanele care se întorc din concedii petrecute în țară sau străinătate, să dea dovadă de multă responsabilitate și grijă față de sănătatea celor din jur, luând toate măsurile de protecție care se impun.

Așadar, să fim atenți la igienă, să păstrăm distanța fizică, însă să dovedim că suntem mai apropiați ca oricând prin preocuparea pe care o manifestăm pentru cei din jurul nostru”, este mesajul postat de Primăria orașului Cugir pe pagina acestora de socializare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419