Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

8-9 noiembrie: Universitatea din Alba Iulia organizează o sesiune de examene în limba franceză (DELF)

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • În 7 octombrie, la ora 14.30, la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia are loc o simulare gratuită DELF

UAB01În perioada 8-9 noiembrie se va organiza pentru prima dată la Alba Iulia o sesiune de examene DELF/DALF (examene de limba franceză cu recunoaștere internațională) la Universitatea „1 Decembrie 1918”, pentru toate categoriile de public (adulţi, studenţi, elevi).

Diplomele DELF sunt diplome oficiale ale Ministerului Educaţiei din Franţa, recunoscute în întreaga lume și valabile toată viața. Sunt 6 diplome diferite, fiecare validând un nivel de competenţă corespunzând Cadrului Comun de Referinţă pentru Limbile Străine al Consiliului Europei: DELF A1, DELF A2, DELF B1 şi DELF B2, DALF C1 şi DALF C2.

În conformitate  cu Ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului elevii care promovează, pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene în cadrul examenului de bacalaureat, iar începând cu anul școlar 2014-2015, candidaţii care au promovat examene cu recunoaştere internaţională la un nivel de competență lingvistică egal sau superior nivelului A2 li se recunoaște certificatul/diploma obținută și primesc nota 10 la proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională.

Pentru a familiariza potențialii candidați (elevi din clasele V-XII) cu structura și atmosfera examenelor, la inițiativa Institutului Francez din Cluj-Napoca se va organiza în data de 7 octombrie, ora 14.30, o simulare gratuită DELF la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, liceu cu secție bilingvă francofonă. Simularea are loc sub coordonarea Mihaelei Popa, director de cursuri la Institutul Francez din Cluj şi a Corinei Radu, inspector de limbi moderne. Peste 100  de candidaţi din 4 unităţi şcolare din Alba Iulia (Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” şi Colegiul Tehnic „Apulum”) s-au înscris la această simulare înainte de data de 3 octombrie 2014, după cum ne-a informat Georgeta Bădău, profesor de limba franceză la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia.

Descrierea detaliată a condiţiilor de înscriere şi tarifele în vigoare pentru centrele de examinare Cluj-Napoca și Alba Iulia se pot afla afla accesând site-ul Institutului Francez din Cluj sau pe cel al Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, uab.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea