Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

46 de cetățeni din ALBA se întorc acasă din Israel, după atacurile teroriste, Corneliu Mureșan: ”Cetățenii din județul Alba vor ajunge în această noapte, cu bine”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

46 de cetățeni din ALBA se întorc acasă din Israel, după atacurile teroriste, Corneliu Mureșan: ”Cetățenii din județul Alba vor ajunge în această noapte, cu bine”

Un grup de 46 de cetățeni din județul Alba, aflați în vizită în Israel, în momentul producerii atacurilor teroriste de joi, 7 octombrie, au reușit să se întoarcă în țară, în condiții de siguranță.

Intervenția rapidă și eficientă a secretarului de stat Sitaru Janina și a europarlamentarului Victor Negrescu, consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a făcut posibilă întoarcerea cetățenilor români în țară.

„Am fost contactat în această dimineață de către un cadru MAI și angajat al IPJ Alba, care face parte dintr-un grup de 46 de locuitori ai județului Alba, aflați în vizită în Israel, în momentul producerii atacurilor teroriste.

Împreună cu colegii mei am căutat și găsit soluții pentru a ne asigura că cetățenii din județul Alba vor avea loc în aeronavele Tarom, vor ajunge în siguranță la aeroport și se vor întoarce în cursul nopții în țară, la București cu bine”, a declarat Corneliu Mureșan, subprefect de Alba.

Cetățenii români au ajuns în siguranță la aeroportul din Tel Aviv, unde au fost preluați de autoritățile române și transportați la București. Ei vor ajunge în Alba Iulia în această noapte, cu un autocar pus la dispoziție de compania Gicu Trans.

„Mulțumesc, totodată, Arhiepiscopiei Alba Iulia, care a suportat costul biletelor de avion pentru cetățenii din Alba, precum și companiei Gicu Trans, care va asigura transportul lor din București la Alba Iulia”, a mai spus subprefectul Mureșan.

Situația din Israel este una extrem de gravă și, alături de îngrijorarea pentru cetățenii români aflați încă acolo, gândurile noastre merg către toți cetățenii statului Israel, către rudele și familiile celor decedați, răniți ori luați ostatici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: 1 MAI. Cum se sărbătorea Ziua Muncii pe vremea lui Ceauşescu: manifestaţii grandioase cu mii de muncitori şi ţărani. Ce se mai păstrează în ziua de azi

Alexandra Mates

Publicat

în

VIDEO: 1 MAI. Cum se sărbătorea Ziua Muncii pe vremea lui Ceauşescu: manifestaţii grandioase cu mii de muncitori şi ţărani. Ce se mai păstrează în ziua de azi Dacă în zilele noastre 1 Mai înseamnă doar o zi liberă în calendar, şi mai nou chiar o minivacanţă, în care probabil deja mulţi dintre români au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea