Rămâi conectat

Actualitate

4200 de copii și tineri din întreaga țară și-au antrenat curajul în Parcul de Aventură Dynamis din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., un grup de 30 de studenți din diferite țări, veniți în Alba Iulia prin Programul Erasmus, s-au aventurat pe podurile suspendate, tirolienele și pe celelalte elemente provocatore  ale Parcului de Aventură din Alba Iulia, profitând de ultimele zile frumoase ale toamnei.

Lor li s-au alăturat 50 de copii timișoreni, la recomandarea altor grupuri din Timișoara. Pentru toți, Parcul de Aventură a fost unul din obiectivele atractive ale vizitei în Orașul Unirii.

Parcul de Aventură Dynamis a devenit, în ultimul timp, un loc de relaxare și „antrenament” apreciat nu numai de copiii și tinerii din Alba Iulia, dar și de grupurile organizate care ne vizitează orașul. Astfel, în anul 2019, peste 4200 de copii și tineri s-au bucurat de emoțiile trăite „la înălțime”, printre frunzișurile copacilor din pădurea Mamut, jumătate dintre aceștia venind din 31 de județe ale țării.

Parcul de Aventură Dynamis oferă copiilor și tinerilor un spațiu al bucuriei, al redescoperirii naturii, al dezvoltării curajului, încredere în sine și depășirii propriilor limite. Parcul are și o importantă componentă socială, asigurând gratuitate copiilor ocrotiți în așezămintele sociale, practicând un preț accesibil și reinvestind întregul profit în dezvoltarea și întreținerea parcului. Funcționează în cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, din anul 2014, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia, fiind alcătuit din 4 trasee cu grade diferite de dificultate, cu 55 de elemente suspendate în copaci: scări, poduri, tiroliene, frânghii, panouri de cățărat, etc. Acestea pot fi parcurse folosind echipamente corespunzătoare de alpinism, cățărare și traversare.

„În anul viitor, Parcul de Aventură Dynamis va oferi, iubitorilor de aventură, un nou „Traseu Roșu”, pentru tinerii care doresc să facă performanță în alpinism și cățărare, precum și elemente de cățărat specifice la „Traseul Mov”, pentru ca micii aventurieri să-și probeze și ei curajul. Sperăm, pentru acestea, să atragem suficiente fonduri private. Tot ceea ce facem aici este o adevărată educație pentru cei tineri, prin aventură și prin dragoste față de natură.” (Dorin Oltean, Administrator-instructor)

Biroul de presă al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”

[nggallery id=7497]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea