// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

400 de grame de aur au ”îmbogățit” doi bărbați cu dosare penale și condamnări la închisoare

O agresiune între trei bărbați, un furt de aur neprelucrat și o urmărire cu mașina poliției sunt ingredientele unul scandal transformat în dosar penal și finalizat cu o decizie definitivă în justiție.

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât în 26 octombrie 2017 condamnarea a doi inculpați din orașul Brad, județul Hunedoara, la pedeapsa închisorii. Dafina Romul a primit 4 ani de închisoare cu executare, iar Chiș Sergiu – 1 an și 6 luni cu suspendare sub supraveghere. Scandalul a avut loc în iulie 2015 în zona orașului Abrud.

Potrivit anchetatorilor, în data de 28 iulie 2015 Dafina Romul a ajuns în orașul Abrud însoțit de către Chiș Sergiu. După ce au ajuns în orașul Abrud, Dafina Romul a contactat telefonic persoana vătămată și i-a comunicat că îl așteaptă în apropierea pensiunii Detunata, situată la ieșirea din oraș. Vânzătorul avea asupra sa patru bucăți neregulate, relativ rotunde, de aur topit cu grosimi între 2 și 7 mm și dimensiuni între 35-50 mm, în cantitate de 380,48 grame, (peste 18K), s-a deplasat cu mașina acestuia, singur. Persoana vătămată s-a întâlnit cu cei doi inculpați și a urcat în autoturismul acestora, pe bancheta din spate. În mașină, bărbatul a scos cele patru bucăți de aur, le-a dat inculpatului Dafina Romul după care ambii le-au cântărit, folosind fiecare propriul cântar. Cumpărătorul i-a oferit vânzătorului 6.000 de lei, sumă cu care acesta nu a fost de acord.

”Se va constata că, după ce inculpatul Dafina Romul a intrat în posesia bucăților din aur, a intenționat să plece cu acestea, fără să achite prețul solicitat de persoana vătămată. În momentul în care persoana vătămată a reușit să deschidă ușa inculpatului și să îl tragă afară din autoturism, inculpatul Dafina Romul l-a lovit și alergat, pentru a-și putea asigura plecarea.

Profitând de faptul că persoana care vindea aurul s-a îndepărtat puțin de autoturism, încercând să obțină ajutor de la conducătorii auto din trafic, inculpatul Dafina Romul a reușit să urce în mașină și, ajutat de inculpatului Chiș Sergiu, să plece în grabă, în direcția Zlatna, având asupra sa cele patru bucăți din aur”, se afirmă în motivarea hotărârii instanței de judecată.

După incident, cei doi bărbați s-au deplasat până în localitatea Zlatna, unde Dafina Romul a aruncat cântarele, apoi a ascuns bucățile din aur lângă clădirea unei centrale termice dezafectate. În timp ce polițiștii s-au deplasat pe DN 74, în direcția Zlatna – Abrud, în apropierea intersecției cu DJ 705, au întâlnit în trafic autoturismul inculpaților, care se deplasa pe DN 74, în sens invers. ”S-a procedat la urmărirea acestuia, însă nu a fost întâlnit pe raza orașului Zlatna.

În satul Pătrângeni a fost depistat din nou autoturismul în care se aflau inculpații, care se deplasa înspre Alba Iulia, reușindu-se oprirea acestuia după o distanță de cca 800 metri”, se susține în documentul menționat. Bărbații au fost conduși la sediul Poliției din Zlatna, unde nu au recunoscut participarea la vreo fapta de natură penală.

Ulterior, la sediul Poliției Orașului Abrud, cei doi au recunoscut sustragerea celor patru bucăți din aur și ascunerea acestora la Zlatna cu intenția de a le recupera ulterior. Cei doi au fost judecați pentru tâlhărie, respectiv complicitate la tâlhărie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...