Rămâi conectat

Politică Administrație

400.000 lei pentru lucrări de reabilitare a atelierului Școlii profesionale din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

atelier1De mai bine de o săptămâna la atelierul şcolii profesionale situat în incinta Colegiului Tehnic’’I.D.Lăzărescu’’ au fost demarate luctările de reabilitare a locației destinate desfaşurării activitaţii de instruire practică a elevilor.

În baza protocolului stabilit înaintea începerii la Cugir a anului şcolar de învaţământ profesional ân sistem dual, Primăria Cugir s-a angajat să sprijine reabilitarea atelerului şcolar asfel încât acesta să asigure condiţii optime pentru cei 25 de elevi care urmează cursurile amintitei instituţii.

Aşa se explică faptul ca, în Bugetul local al Oraşului Cugir pentru anul 2014, a fost alocată pentru acest obiectiv suma de 400.000 lei, reprezentând finanţare pentru lucrări de reparaţii acoperiş clădire, schimbare reţele electrice, reabilitare grupuri sociale,înlocuiri instalaţii sanitare şi termice, amenajare birou pentru maistru atelier,etc.

atelier2‘’După cum am mai amintit şi cu prilejul unor informaţii anterioare, noutatea acestei şcoli profesionale în sistem dual este aceea că 5 agenţi economici locali se vor implica în procesul de instruire al tinerilor care vor sa urmeze cursurile de strungar şi frezor. Astfel spus, stagiul de practică va fi desfaşurat atât în cadrul celor 5 societaţi, cât şi în cadrul atelierului şcoală. Avantajul este ca fiecare dintre cei 25 de elevi vor primii lunar câte 200 lei din partea agentului economic cu care cursantul are contract, la care se mai adaugă încă 200 lei reprezentând bursa oferită de Guvernul României. O altă noutate a acestui învăţămant este că la finalizarea şcolii, elevii au prioritate la angajare in societaţilor implicate’’, ne-a declarat directorul colegiului, ing. Alexandru Micaciu. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea